Književnica Ljiljana Habjanović-Đurović dobitnica kruševačke Vidovdanske nagrade

Foto: S.Babović

Ljiljani Hajbanović – Đurović uručena Vidovdanska nagrada u Kruševcu – Književnica Ljiljana Habjanović-Đurović dobitnica Vidovdanske nagrade – najvećeg priznanja grada Kruševca

 Foto: S.Babović

 

KNjIŽEVNICI Ljiljani Habjanović-Đurović uručena je večeras Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca. Jednoj od najprevođenijih i najčitanijih autorki srpskih romana novije književnosti nagrada je dodeljena za izuzetan doprinos razvoju kulture samog grada odakle vodi poreklo.

 

– Slaveći Vidovdan mi ne slavimo smrt i pogibiju, mi ne slavimo poraz i stradanje, kako nam kažu neuki i zlonamerni – istakla je u besedi naša poznata autorka Ljiljana Habjanović-Đurović. – Slaveći Vidovdan mi slavimo patriotizam, slobodoljublje i život večni.

Slaveći Vidovdan, dodala je nagrađena književnica, mi slavimo Svetog kneza Lazara i kosovske mučenike koji su znali da ne vredi čoveku da zadobije čitav svet ako duši svojoj naudi.

-Nadam se da će jednog dana i o nama koji smo se danas okupili da proslavimo Vidovdan naši potomci govoriti:Sve je dobro i čestito bilo, i milome Bogu pristupačno. Kao što mi govorimo o onima koji su nam ostavili Kosovski i Vidovdanski zavet. Da ih nikada ne zaboravimo – rekla je na kraju nagrađena književnica.

Na svečanoj sednici Skupštine grada koja je otpočela himnom Bože pravde u izvođenju Hora Sveti knez Lazar predsedavala je predsednica Skupštine grada Jasmina Palurović. Povom dana grada i najvećeg crkvenog i državnog praznika uručene su i vidovdanske plakete i pohvale posebno zaslužnim kompanijama i pojedincima.

 

Plakete su uručene predstavnicima “Kuper tajer”, kruševačkom ogranku EPS-a,dobrovoljnom davaocu krvi Dušanu Matiću,Aleksandri Milojević, najboljoj maturantkinji Ekonomsko-trgovinske škole i Radoslavu Jovanoviću,vlasniku rasadnika, dok su pohvale primili predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, dobrovoljni davalac krvi Dragan Stojković i Nevena Simić, srpska reprezentativka u karateu.

Vesti iz Ru

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply