KK Napredak prodao mesto KK Radničkom, ne smiruju se strasti zbog izdaje kruševačkog sporta!

Bura u Kruševcu: Napredak prodao mesto kragujevačkom Radničkom 1950! Postala je praksa da se klubovi u dugovima gase, eventualno pripreme klub, koji treba da bude svojevrsni naslednik. Navijače to, ipak uvek zaboli

Napretkov silazak sa prvoligaške scene i praktično prodaja mesta kragujevačkom Radničkom 1950, pod Bagdalom doživljava se kao bruka!

Bila je to neminovnost, ali ne na ovakav način. Račun kluba je u blokadi za iznos oko 7,3 miliona dinara od 2010. Ova uprava je klub preuzela 2012, funkcionisali smo preko računa Sportskog društva Napredak. Po novom zakonu to više nije moguće. Zbog takve situacije oformili smo Napredak junior, koji trenutno igra u Srpskoj ligi, a opredeljenje je bilo da se praktično spustimo samo rang niže, u Drugu ligu, a o svemu je bilo obavešteno i gradsko rukovodstvo – ističe predsednik kluba Milenko Mihajlović.

U međuvremenu, umešali su se, kako stoji u saopštenju, koje je medijima prosledio prvi čovek kluba Milenko Mihajlović:

„Pojedini košarkaški mešetari i bez ijednog dogovora sa upravom klubom samoinicijativno su dogovorili zamenu mesta – prodaju KK Radnički iz Kragujevca, koji se takmičio u Prvoj srpskoj ligi. Interesantan je taj finansijski iznos, koji je dogovoren i uplaćen bez odluke urave kluba.”

Zabolele su optužbe prvog čoveka, sad već bivšeg kruševačkog prvoligaša, da je kriv za gašenje kluba koji je iznedrio brojne asove, zaključno sa reprezentativcem Draganom Milosavljevićem. Činjenica je, međutim, da je on potpisao taj ugovor, koji je overen i kod notara.

Ništa od svega ovog ne bi moglo da se obavi bez odluke Skupštine kluba, pa je falsifikovan zapisnik sa neodržane sednice Skupštine kluba od 24. jula, a potpisnik tog zapisnika je predsednik, koji je već duže vreme van zemlje. U tom zapisniku se izričito nalaže predsedniku kluba, odnosno meni, da potpišem zamenu mesta sa Kragujevčanima. Inače, na čelu te trgovačke kruševačke košarkaške elite je predsednik Sportskog saveza Kruševca – „puca“ Mihajlović na aktuelnog čelnika kruševačkog sporta Bojana Obradovića i zaključuje:

Dve istine ne postoje i za svaku izgovorenu neistinitu reč spreman sam da snosim materijalne i moralne konsekvence.

Nekadašnji košarkaš Napretka, danas predsednik Sportskog saveza grada pod Bagdalom, međutim, tvrdi da nema ništa sa obavljenom transakcijom.

Ja sam na čelu sportskog saveza, bez ikakvih ovlašćenja u košarkaškom klubu – izričit je Obradović.

Ostaje pitanje: da li je zbog nešto više od sedam miliona dinara duga Kruševac morao da ostane bez jednog od najpopularnijih klubova prvoligaškog ranga.

Stoji, međutim, i znak pitanja iza tog iznosa, jer pretpostavlja se da bi se u slučaju da račun bude odblokiran, tek počeli da se javljaju potražioci i stižu izvršne presude, pa bi iz tog začaranog kruga teško moglo da se izađe.

 

Sledi saopštenje Gradske uprave

Trgovinsku transakciju sa Kragujevčanima, koji su navodno na račun Napredak juniora uplatili oko 3,6 miliona dinara, što niko ne želi zvanično da potvrdi, odobrili su i gradski čelnici. – Izdaćemo zvanično saopštenje. Cilj lokalne samouprave je da svi kruševački klubovi ne budu u blokadi, jer u suprotnom neće moći da egzistiraju i finansiraju iz gradskog budžeta – bio je kratak Predrag Milenković, pomoćnik gradonačelnika za sport.

 

Zurnal.rs

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply