JKP Kruševac organizovao veliku akciju čišćenja grada

JKP „Kruševac“ organizovalo je veliku jesenju akciju čišćenja grada. Zahvaljujući dobrom odzivu sugrađana i angažovanju svih javnih službi, prikupljeno je 470 kubika kabastog otpada i šuta.

U akciju za lepše lice Kruševca krenulo se od jutra, 130 radnika javnog komunalnog preduzeća u tridesetak specijalizovanih vozila – kamiona, kipera, građevinskih mašina. Poziv da očiste podrume, tavane i dvorišta od kabastog otpada upućen je građanima u svih 12 mesnih zajednica. Odziv je bio dobar, a način odlaganja otpada još jedna slika naših navika. Neki su to učinili kraj kontejnera, a neki tamo gde mu mesto nije.

„Nismo baš kako treba. Bacamo sve svud redom. Oni dolaze stalno, jer ja vidim, ali parkiraju ljudi kola da ne mogu da priđu. To je problem. Mi smo nevaspitan narod. Ja ne pušim više, ali pušač pored korpe stoji, baca i gazi, a ne u korpu“, kažu Kruševljani.

Pored komunalnog i reciklažnog otpada, akcijom je bilo obuhvaćeno i uklanjanje divljih deponija. Iako se njihov broj iz godine u godinu smanjuje raščišćeno je desetak većih lokalizovanih na području grada.

„Naša inspekcija i komunalna milicija koja redovno obilaze terene i sve one koji krenu u neko nedozvoljeno bacanje smeća sankcionišu i na taj način čuvaju naš grad od divljih deponija, a i podižu svest građanima da je izuzetno važno da čuvamo i da čistimo naš grad i da ga održavamo čistim“, kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

„Ova današnja akcija poslužiće kao generalno čišćenje grada, ali uvek stojimo u službi građana da nas pozovu, da se jave, da dođemo , da pokupimo, da prosto delujemo. Svi delujemo zajedno u cilju da ne ostavljamo ružnu sliku na pojedinim mestima gde se stvaraju divlje deponije gde im nije mesto“, kaže Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac.JKP Kruševac brine i o 55 hektara zelenih površina, od čega je 2.200 kvadratnih metara pod cvetnim zasadima što licu grada daje poseban pečat .

Izvor: Rtk.rs

Link: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/3706140/krusevac-velika-akcija-ciscenja-grada.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply