JEZIVA SUDBINA DEVOJČICE (13) KOJU JE STRIC ZLOSTAVLJAO U KRUŠEVCU: Stigli DNK rezultati njenog mrtvog novorođenčeta

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Saše Uroševića (41) koji je u februaru ove godine u porodičnoj kući u naselju Čitluk silovao maloletnu bratanicu S.U. (13), koja je u kruševačkoj bolnici donela na svet mrtvorođenče.

beba

Silovatelj je u istrazi priznao da je imao intiman odnos sa bratanicom Saše Uroševića, ali je tvrdio da dete nije njegovo.

Veštačenjem DNK je, međutim, kako je potvrđeno, dokazano da je dete njegovo.

Suđenje u Višem sudu u Kruševcu još nije najavljeno, ali u Višem tužilaštvu saznaje se da je silovatelju produžen pritvor i da mu za ovo krivično delo sledi zatvorska kazna od 8 do 15 godina robije.

– Maloletna devojčica je nakon stravičnog događaja, a po oporavku u kruševačkoj bolnici, napustila kuću u Čitluku u kojoj je silovana. Njenoj baki je oduzeto starateljstvo, pa je brigu o njoj preuzela hraniteljska porodica – navodi izvor.

Ona je, po njenom iskazu u istrazi, tri puta bila žrtva svog strica. Prvi put je obljubljena nakon što je zajedno sa osumnjičenim stricem bila sama u kući i sa njim pila vino, a to se kasnije dogodilo još dva puta.

Kod lekara se javila zbog bolova u stomaku, navodno nije znala da je trudna. Bila je u 9. mesecu trudnoće, ali je, prema nalizama Ginekološko -akušerske klinike njena beba već duže vreme bila mrtva. Zbog toga je i došlo do sepse pa je odmah podvrgnuta hitnoj ntervenciji.

Podsećamo, njen otac se pre oko godinu i po dana od tog dogadjaja obesio, a nekoliko godina pre njegovog samoubistva, napustila ju je i majka, pa je sa sestrama, od 2017. godine bila pod starateljstvom bake, koja je zajedno sa svojim suprugom, takođe živela u toj kući. Devojčica je u vreme silovanja bila učenica šestog razreda osnovne škole.

Izvor: Srbijadanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/stigli-rezultati-dnk-testa-sasa-je-silovao-maloletnu-bratanicu-sada-je-otkriveno-i-da-li-je-2020-06-15

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply