Jezero Ćelije ukleto, u sebi krije strašnu mračnu tajnu!

Ćelije jezero

Ovo jezero u Srbiji krije MRAČNU tajnu, a kada vidite njegov oblik – NAJEŽIĆETE SE! (FOTO) – Ćelije Jezero (Rasinsko Jezero)

Ćelije jezero

U ovom jezeru legenda postaje stvarnost.

Strahovite stvari vezuje se za jezero Ćelije u rasinskom kraju.

Ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini Kruševca.  Površina iznosi oko 598 kvadratnih kilometara, a najveća dubina jezera iznosi 41 metar. Sastoji od tri basena: zlatarskog, vasićkog i vodozahvatnog. Na jezero se može stići iz dva pravca: Niša, odnosno Prokuplja – Blaca i Kruševca.

 

Međutim, uprkos lepoti Ćelija, postoji jeziva legenda od koje se ledi krv u žilama.

Naime, na mestu gde je sada ovo veštačko jezero nalazilo se selo koje je prema legendi pola izmešteno, a pola potopljeno. Ono što je još bizarnije jeste priča da je potopljeno i groblje, ali i crkva. Prema legendi, u koju neki meštani još uvek veruju, u vodi se može povremeno uočiti i krst sa vrha crkve.

Cela ova priča dobija još jeziviji prizvuk ako se doda i činjenica da svake godine jezero „uzme po neki život“ to jest da se neko u njemu utopi. A kod meštana se može čuti jezivo tumačenje legende po kojoj će jezero uzeti onoliko života koliko je grobova potopljeno.

 

Još jedan bizarna stvar vezana za jezero jeste i njegov oblik. Naime, ukoliko na Gugl mapama pretražiti jezero Ćelije ostaćete šokirani onim što ćete videti – jezero ima oblik zmaja!

Jezero Ćelije Foto: Google maps printscreen

Sa druge strane jezero je veoma atraktivno i privlačno turistima, tako da je u vreme letnje sezone plaža zvana „Pista“ prepuna ljudi. Naravno, pecaroša ima uvek.

 

Izvor: Srbijadanas.com

Link: http://www.srbijadanas.com/clanak/ovo-jezero-u-srbiji-krije-mracnu-tajnu-kada-vidite-njegov-oblik-najezicete-se-foto-28-02-2016

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply