Izložba plakata mladog kruševačkog dizajnera Ivana Mišića

plakat.jpg

Izložba plakata mladog kruševačkog dizajnera – Na izložbi koja će u niškom Salonu 77 biti otvorena u četvtak 7. aprila u 19 sati svoje plakate će predstaviti Ivan Mišić iz Kruševca, grafički dizajner koji je studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu završio kao student generacije.

plakat.jpg

 

Ovo će biti 5. samostalna izložba 29-godišnjeg umetnika, a posetioci će moći da vide seriju plakata rađenih na temu poznatih pozorišnih dela od 2011. do 2015. godine.

Radovi Ivana Mišića opisuju se kao „svojevrstan način razmišljanja o umetnosti u kome on koristi iskustva sopstvene umetničke teorije i prakse“.

Mišić je do sada izlagao na preko četrdeset izložbi u zemlji i inostranstvu, na grupnim bijenalima i trijenalima grafičkog dizajna, grafike, crteža i ilustracije u Rusiji, Kini, Tajvanu, Francuskoj, Ukrajini, Poljskoj, Italiji, SAD-u i na prostoru bivše Jugoslavije.

Na izložbama predstavlja radove iz oblasti grafičkog dizajna, ilustracije, digitalne grafike i crteža. Dobitnik je deset domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja, a njegovi radovi su objavljeni u nekoliko publikacija u Francuskoj, Rusiji, Kini i Americi.

Od 2009. godine radi kao grafički dizajner saradnik na projektima u dizajn-studiju u Kragujevcu, a od 2011. kao grafički veb dizajner u švajcarskoj kompaniji u Nišu. Kreirao je više likovno-grafičkih rešenja za plakate, ambalaže, veb-sajtove, kataloge, kampanje i vizuelne identitete firmi.

Odabranim likovnim jezikom  na vešt način materijalizuje književne koncepte u medij plakata gradeći jedan novi i originalni pristup u idejno-grafičkom smislu – piše u najavi izložbe.

Izvor: Južne Vesti web portal

Link: http://www.juznevesti.com/Kultura/Izlozba-plakata-mladog-krusevackog-dizajnera.sr.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply