Izlila se Južna Morava, zaustavljen saobraćaj na putu Kruševac-Niš, ugrožene 22 kuće u Đunisu

Zbog izlivanja Južne Morave ugrožena 22 domaćinstva u selu Đunis

Pixabay (ilustracija)

Zbog izlivanja Južne Morave u selu Đunis, nedaleko od Kruševca, ugrožena su 22 domaćinstva sa 28 ljudi, voda je stigla do pomoćnih objekata, ali nije prodrla u kuće, navode u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Prema navodima Štaba, tri privedna objekta zbog poplave ne rade, a evakuacije ljudi za sada nema, dok je evakuisana sitna stoka.

Nadležni su naveli i da je snabdevanje vodom otežano, te da je Gradska uprava dostavila flaširanu vodu i neophodnu gumenu obuću.

Vodostaj je na Južnoj Moravi, na mernoj stanici Mojsinje u 10 časova bio 526 centimetara sa tendencijom rasta tokom dana, odnosno prevaziđena je visina vanredne odbrane od poplava, koja je na 400 centimetara.

Poplavljeno je oko 35 hektara zemljišta, a put Đunis–Deligrad je zbog izlivanja Južne Morave ispod podvožnjaka u Đunisu od sinoć od 20 časova i 15 minuta neprohodan.

Na licu mesta su ekipe Gradske uprave Kruševac, Elektrodistribucije, hitne pomoći, veterinarske službe, vatrogasne jedinice, Policijske uprave Krusevac, te predstavnici mesne zajednice Đunis.

Izvor: N1info.com
Link: https://rs.n1info.com/vesti/zbog-izlivanja-juzne-morave-ugrozena-22-domacinstva-u-selu-djunis/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply