Izgradna kovid bolnice u Kruševcu u punom jeku, završetak do sredine decembra

USKORO KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Neimari trenutno rade na tri glavna objekta

УСКОРО КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Неимари тренутно раде на три главна објекта

Foto: Novosti

GRAĐEVINCI trenutno rade na izgradnji tri glavna objekta buduće KOVID bolnice u Kruševcu, druge regionalne zdravstvene ustanove ovog tipa u Srbiji.

Bolnica, koja se gradi u kasarni “Rasina” u naseljenom mestu Parunovac,primaće pacijente iz centralne i jugoistične Srbije.- Trenutno se izvode radovi na izgradnji centralnog objekta, intenzivne nege i poluintenzivne nege i to su tri glavna objekta u krugu – kaže Mihajlo Lačić,šef gradilišta.

Foto: Novosti

– Paralelno se izvode radovi na pratećim objektima,  (kotlarnica,vešeraj,kapela,kuhinja).Ukupna površina kompleksa biće 12.500 kvadrta i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva.Planirano je da se sve završi do 15.decembra,prema dinamici i ugovor i mi ćemo taj rok,naravno, ispoštovati.

KOVID bolnica u Kruševcu,kako je istakao nedavno predsednik Aleksandar Vučić imaće 150 jedinica intenzivne nege.

POSLE EPIDEMIJE-BOLNICA OSTAJE KRUŠEVCU

KAKO je predočeno ranije, multifunkcionalna bolnica sa sofisticiranom opremom ostaće građanima Kruševca i Rasinskog okruga izvesno i nakon završetka epidemije virusa korona.

Radovi na rušenju starih objekata i raščišćavanju šuta u kasarni,koja izvesno vreme nije bila u funkciji, krenuli su 25.jula. Na ovim poslovima bili su angažovani pripadnici Vojske Srbije uz logističku podršku lokalne samouprave.

PROČITAJ JOŠ:  Preko sto lica zaraženih Korona virusom se trenutno leči na Infektivnom odeljenju Bolnice Kruševac, 135 novozaraženih, ceča zgrada Ambulante 14. Oktobar postaje Kovid ambulanta

Izvođač je firma “Termomont”,a među podizvođačima je više građevinskih firmi i lokalnih preduzeća.Kamen temeljac postavljen je sredinom avgusta,a tom prilikom premijerka Ana Brnabić napomenula da je reč o investiciji od milijardu i 724.200.000 dinara.

Foto: Novosti

Kruševačka bolnica je, na osnovu planova u koje su “Novosti” imale uvid,praktično “manja verzija” KOVID bolnice na Batajničkom drumu.

Foto: Novosti

Imaće više zasebnih objekata(prijemna ambulanta, intenzivna i poluintenzivna nega,centralni objekat,operaciona sala, hemiodijaliza, laboratorija,odeljenje dijagnostike-skener, magnetnu rezonancu, rengen).

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/934361/uskoro-kovid-bolnica-krusevcu-neimari-trenutno-rade-tri-glavna-objekta

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply