Izgorela kuća petočlanoj porodici iz Kruševca, roditelji i tri deteta se spasavali kroz prozor!

Buknula kuća u Kruševcu dok su 3 devojčice spavale: Bežali kroz prozor, u plamenu im je sve nestalo – Roditelji prihvatili pomoć prijatelja, drugi im traže smeštaj

Foto: Privatna arhiva

Petočlanu porodicu Milenković iz Kruševca zadesila je velika nesreća. U požaru im je izgorela kuća, a stvari u njoj postale neupotrebljive. Tri maloletne devojčice od 11, 10 i pet godina sa svojim roditeljima Katarinom i Ljubom ostale su bez krova nad glavom.

Kako je majka Katarina u razgovoru za Telegraf.rs objasnila, one su spavale kada je kobne noći buknuo požar. Njen suprug je ugledao otvoren plamen. Uspeli su da spasu svoje živote, ali ne i dom. Trenutno su kod prijatelja, jer su se mnogi, kaže Katarina, pokrenuli da im pomognu. Ipak, fali sve, počev od peškira, obuće za malena stopala, odeće, posteljine…

– To se desilo u noći između trećeg i četvrtog maja, oko pola dvanaest u nedelju. Ćerkice i ja smo spavale. Suprug je bio budan, pa je primetio plamen sa spoljne strane. Probudio je nas, međutim, ulazna vrata i balkonska već su bila u plamenu. Morale smo da izađemo kroz prozor spavaće sobe – kaže nam majka tri devojčice dodajući da je reč o prizemnoj kući od oko 70 kvadrata stambenog prostora.

Navodi da je šteta u prednjem delu kuće stopostotna, te da su uništeni dnevni boravak, kuhinja, hodnik.

– Sad smo kod prijatelja, oni su nam izašli u susret. Mnogi su se pokrenuli da nam nađu neki smeštaj dok se kuća ne reguliše. Može da se popravi, jer su nekim slučajem spavaće sobe ostale netaknute. Jesu čađave, moraju da se okreče, da se srede, ali ostale su cele – kazala je da ima nade, te da je uzrok požara problem sa električnim instalacijama.

Kaže da devojčice nisu imale vremena da se uplaše, te da se spasavanje odvilo munjevito.

– Iz kuće smo izašli nepovređeni. Čim me je suprug probudio, ja sam uletela kod njih u sobu, zatvorila vrata, otvorila prozor. Suprug je izleteo kroz drugi prozor i ja sam mu decu tako prosledila. I ja sam tuda izašla. Komšije koje su primetile, odmah su pritrčale, krenule da gase vatru sa spoljne strane i zvale vatrogasce – objašnjava gotovo u slikama.

Kaže da ne zna odakle da počne da nabraja neophodno.

– Potrebna je garderoba, obuća… Sve je to uništeno, natopljeno vodom i gareži, nije za upotrebu. Posteljina, peškiriMaltene sve. Više ne znam ni ja. Po ceo dan sam na telefonu – kaže dodajući da su mnogi čuli za njihovu nesreću i da se javljaju sa željom da pomognu.

Ipak, sa institucijama, kaže Katarina, tek treba da stupi u kontakt.

– Centar za socijalni rad u Kruševcu još nije počeo da radi sa strankama. Videćemo ovih dana, planiram i kod njih da odem, i u Crveni krst i u Opštinu… – navela je: – Danas sam otvorila račun. Morala sam, javljali su se ljudi koji su želeli da uplate neku svotu novca.

Račun na koji možete uplatiti novac je: 200121478951 26 Banka poštanska štedionica a. d. na ime Milenković Katarina, Kupačka 1, Malo Golovode.

Izvor: Telegraf.rs

Link: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3186575-buknula-kuca-u-krusevcu-dok-su-3-devojcice-spavale-bezali-kroz-prozor-u-plamenu-im-je-sve-nestalo

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply