Izabran gradonačelnik i novo Gradsko veće Kruševca, Gašić nahvalio Nestorovića iako narod zna njegovu sposobnost!

Gradonačelnik Nestorović (prvi sleva) sa novoizabranim članovima Gradskog veća u Kruševcu

Na sednici Skupštine grada u Kruševcu u petak izabrani novi lokalni funkcioneri. Uz novog-starog gradonačelnika Nestorovića, tu je i novi sastav Gradskog veća

 Gradonačelnik Nestorović (prvi sleva) sa novoizabranim članovima Gradskog veća u Kruševcu

Gradonačelnik Nestorović (prvi sleva) sa novoizabranim članovima Gradskog veća u Kruševcu

POSLE ponovnog izbora za gradonačelnika Kruševca, na sednici Skupštine grada je prihvaćen i predlog koji je izneo Dragi Nestorović (SNS), pa će mu zamenik biti stranačka koleginica Vesna Lazarević.

I devetoro novih gradskih većnika je dobilo posebne resore, a predsednica Skupštine Jasmina Parulović (SNS) i zamenika – socijalistu Sinišu Maksimovića…

– Stupajući na funkciju gradonačelnika 30. aprila 2014, preuzeo sam veliku odgovornost da započete poslove nastavim nesmanjenim intenzitetom i ostvarim visoko postavljene ciljeve prethodnika, Bratislava Gašića – istakako je Nestorović, podsećajući prisutne na to da je nova vlast, u junu 2012, zatekla brojne probleme: od nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, kreditne zaduženosti i zapostavljenih sela, do ogromnog broja preduzeća u restrukturiranju, što su elementarne nepogode i sudske presude dospele na naplatu samo dodatno otežali.

U ekspozeu na više od 40 strana, Nestorović je nabrojao rezultate dosadašnjeg rada – za koje kaže da niko ne može da ih ospori – i najavio dolazak više investitora. Kao prioritete u radu je naveo otvaranje novih radnih mesta i poslove na infrastrukturi.

– Dobar rad tokom protekle dve godine je rezultirao i današnjim izborom gradonačelnika Nestorovića. To je rad koji je, još od 2012, u devastiranom i uništenom Kruševcu, načinio privredni, ekonomski i infrastrukturni preporod u ovoj godini – naveo je Bratislav Gašić, precizirajući da će podneti ostavku na mesto u republičkom parlamentu, zbog odlaska na drugu funkciju…

Gašić je procenio i da je Srpska napredna stranka pokazala kako joj je interes građana ispred ličnih, partijskih ili drugih kombinatorika – potencirajući činjenicu da se među članovima novog Gradskog veća nalaze tri doktora nauka, četiri žene istaknute u profesiji, pet vrhunskih stručnjaka izabranih zbog svog autoriteta i znanja… Gašić je istakao i to da će članovi gradske vlade funkcije obavljati – volonterski.

 

RESORI

NOVI gradski većnici su dobili konkretne resore: prim. dr Ljubica Đinđić – zdravstvo, mašinski tehničar Goran Janković – socijalna politika, Mirko Jovanović, diplomirani ekonomista – obrazovanje, Ljiljana Knežević – sport, dr Velibor Lazarević – kulturu, dr Zoran Lugić – poljoprivredu, dr Radmila Maksimović – komunalnu delatnost i ekologiju, dipl. ekonomista Miloš Nenezić – privredu, a dipl. inženjer građevine Zorica Stanković – infrastrukturu.

Izvor: Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:614209-Gasic-hvali-naslednika

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply