Italijanska firma Evolvea u Kruševcu, razgovarano o uvođenju tehnologije za pametno rukovođenje gradom!

Evolvea Kruševac

Evolvea ponovo u Kruševcu – Italijanska kompanija razmatra saradnju sa gradom na Rasini

Evolvea Kruševac

U Kruševcu su u ponedeljak (10. arpila 2017. godine) boravili predstavnici italijanske kompanije Evolvea, sa sedištem u Milanu – vlasnica kompanije Avel Lenttan i direktor za Srbiju Aleksandar Nikolić, navodi se na sajtu Grada Kruševca.
Oni su sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem, direktorom Agencije za regionalni razvoj Aleksandrom Šaronjićem i direktorom JKP Vodovod razgovarali o mogućnostima saradnje.
Prvi susret sa kompanijom Evolvea datira sa prve radionice za jedinice lokalne samouprave koja je održana krajem 2016, dok je drugoj – u Milanu, početkom ove godine, prisustvovala delegacija Grada: gradonačelnik Dragi Nestorović i direktor Agencije za regionalni razvoj Aleksandar Šaronjić.
U okviru radionice Smart city, predstavljena su rešenja iz četvrte industrijske revolucije renomiranog italijanskog proizvođača softvera i hardvera na području ušteda energija, kontrole i izgradnje LED rasvete, kao i kontrole saobraćaja i razvijanja mreže.
Predstavljeni su procesi koji automatizovano (digitalno) štede energiju, regulišu rasvetu i mreže koje automatski prenose podatke, smanjuju jačinu rasvete u noćnim satima, podižu kvalitet života i vrše uštede u javnom sektoru, zatim sprečavaju saobraćajne nesreće i otuđenja automobila, povećavaju sigurnost objekata, ubrzavaju procese administracije i davanje rešenja na polju ušteda, kreiraju softverska rešenja za parking servise i gradske vodovode.
Tokom sastanka, vođeni su razgovori o oblastima LED rasvete, automatizacije osvetljenja, detekcije curenja fluida i sistemu Smart city (pametni gradovi).

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Izvor: Ekapija

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply