Italijani zainteresovani za pokretanje proizvodnje traktora u Kruševcu

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i direktor JKP „Kruševac“ Boban Kostić, obišli su jednu od najpoznatijih evropskih fabrika za proizvodnju multifunkcionalnih traktora „Same Deutz-Fahr“, koja se nalazi u italijanskom gradu Trevilja.

Kruševačka delegacija imala je priliku da se upozna sa načinom proizvodnje i montažom traktora marki „Same“, „Deutz-Fahr“, „Hurliman“, „Lamborgini“, a kapacitet fabrike je 33.000 traktora godišnje, uglavnom ugovorene prodaje.
Gradonačelnik Dragi Nestorović razgovarao je sa menadžmentom fabrike i o mogućnostima pokretanja proizvodnje u Kruševcu, s obzirom na potencijale IMK „14. oktobar“.

Grad Kruševac zainteresovan je za kupovinu traktora „Same“, za potrebe Javno-komunalnog preduzeća, uz dodatak priključnih uređaja širokog spektra mogućnosti za delovanje u svim vremenskim uslovima (uključujući i vanredne situacije) .
Takođe, gradonačelnik Kruševca se susreo sa gradonačelnikom italijanskog grada Gorizia, Ettorem Romolijem. Tom prilikom, s obzirom na specifičnosti geografskih, ekonomskih i drugih prilika, razgovarano je o saradnji dva grada i regija, navedeno je na zvaničnom sajtu grada Kruševca.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply