Istorijski skup kruševačke opozicije!

Kruševačka opozicija

Istorijski skup kruševačke opozicije! Prevazišli su razlike, jer razlike ne sme biti kad je u pitanju osuda fizičkih napada na aktiviste, cenzure i ukidanja slobode izbora. Prisutni su bili predstavnici Srpske radikalne stranke, Dveri, DSS, DS, NPS i Levice Srbije. Kruševačka opozicija

Vladan Mitić, kandidat za narodnog poslanika u ime Levice na skupu je rekao: “Ljudi koji dele materijal drugih stranaka bivaju napaduti od strane batinaša SNS-a što je kulminiralo nedavnim prebijanjem aktivista DSS-a i DS-a. Naravno, vladajućem SNS-u ne pada na pamet da osudi napade već ih pravda time da su aktivisti delili materijal u selu iz koga je majka Bratisva Gašića. Ako je već tako, bilo bi dobro da nam SNS saopšti gde žive ujaci, stričevi, tetke i ostala rodbina Bratislava Gašića kako bi mi obični smrtnici zaobilazili ta mesta.
I na kraju mediji. Na kruševačkim elektronskim medijima je nemoguće da se pojavi iko ko nije pod kontrolom Bratrislava Gašića. Na televizijama TV Plus i RTK se vodi pravi medijski rat protiv opozicionih stranaka,vrte se negativni spotovi, blate se lideri opozicije, konferencije SNS-a se repriziraju po više puta, a što je nacrnje od svega, nemoguće je dobiti termin za gostovanje bilo kog ko nije po volji Bate Gašića. Ovom prilikom ne govorim o besplatnim terminima već plaćenim terminima. S druge strane, izveštava se o svim aktivnostima SNS-a, od obilaska parkića do popločavanja trotoara, pošto dalje od toga nisu ni odmakli. A opravdanje za sve to je – radi se o privatnim medijima. Pa gospodo draga, ti privatni mediji, danas dobijaju od grada tri puta više sredstava nego za vreme predhodne vlasti, tako da je sve to najobičnija laž. Ovakva praksa nije bila zabeležena ni u doba Slobodana Miloševića.“

Obrativši se okupljenim novinarima dr Branislav Katancevicć, predsednik GrO Demokratske stranke Kruševac, apelovao je na prestanak nasilja zatraživši od nadležnih organa da hitno, bez odlaganja odreaguju jer su počinioci poznati policiji. Naglasivši da DS povodom tužbe nije dobio odgovor iz tužilaštva Katančević je upozorio da je naročito poražavajuća činjenica da ti nasilnici rade u javnim preduzećima.

U ime Dveri obratio se Goran Rakić:
“JEDAN OD PROBLEMA KOJI SE JAVLjA, I KOJI ĆE SE JAVLjATI, U SVAKOJ IZBORNOJ KAMPANjI JE I NEBLAGOVREMENA REAKCIJA PRAVOSUDNIH ORGANA NA NEPRAVILNOSTI KOJE SE DEŠAVAJU.
AKO SE NE REAGUJE NA VREME, NE OSUDE SVE NEPRAVILNOSTI, PROPUSTI, AKO SE REŠENjA NE DONOSE PRAVOVREMENO, GUBI SE SMISAO DEMOKRATIJE I VLADAVINE PRAVA.
NIŠTA SE NE DOBIJA ZAKASNELOM REAKCIJOM. TO SAMO DAJE VETAR U LEĐA ONIMA KOJI NEPRAVILNOSTI ČINE, DA SA TIME MOGU DA NASTAVE.
ZATO TRAŽIMO, DA SE NA SVAKU NEPRAVILNOST REAGUJE ODMAH, BEZ ODLAGANjA, BEZ PROTEKCIJE I NAJOŠTRIJE.“
Tekst i fotografija preuzeti sa FB stranice Saoodbrana

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply