ISKLJUČIVO rodbinsko-partijsko zapošljavanje u Sportskom centru Kruševac!

Da li su svi radnici neophodni: Sportski centar

NEPOTIZAM U KRUŠEVCU Radna mesta za rođake i stranke! Radnici Sportskog centra u Kruševcu tvrde da su nepotizam i stranačko zapošljavanje eskalirali najnovijim pravljenjem spiskova radnika.

Da li su svi radnici neophodni: Sportski centar

Na jednom spisku su oni koji će se finansirati iz budžeta, a na drugom oni koji će se finansirati iz sopstvenih izvora.

– Nikome nije jasno po kojim osnovama i kriterijumima je spisak pravljen. Nelogično je da radnici sa 20 i 30 godina staža odu na samofinansiranje, a da oni koji su došli preko veze, sa stažom od šest meseci do dve godine, koji su se odjednom pojavili sa diplomama viših skola, budu favorizovani i stave se na budžet – navode radnici.

Kao ilustraciju pominju Maju Ilčić, koja radi kao arhivator i snaja je Bratislava Ilčića, većnika i potpredsednika Jedinstvene Srbije, stranke kojoj pripada i Dragan Lazić, direktor Sportskog centra.

– Na radno mesto masera primljena je Ivana Sremčević, supruga Bojana Sremčevića, člana Gradskog odbora JS. Magacioner Saša Miljković je primljen kao portir, i to ekspresno, za dva meseca. Promenio je nekoliko radnih mesta dok nije napravljeno ovo na kojem je sada. Mesto magacionera je svojevremeno ukinuto jer magacin ne postoji. Miljković je brat žene Radoslava Komlenovića, predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije – nabrajaju radnici.

Dragan Lazić, direktor Sportskog centra

Dragan Lazić, direktor Sportskog centra


Na spisku onih koji su, navodno, primljeni političkim i drugim vezama je i Milena Milićević, koordinatorka za rad u kuglani, teretani i sportskim terenima.

– Zaposlena je kao vozač pa onda na novo izmišljeno radno mesto. Inače, ona je svastika Zorana Jotića Jotke, a primljena je preko JS. Sportsko-rekreativni instruktor za vaterpolo je Marko Đokić. On je posao dobio po direktnom naređenju bivšeg gradonačelnika Bratislava Gašića. Pre toga je radio u stranačkom obezbeđenju SNS. U centru ima puno bivših radnika FAM-a, „Merime“ i „Župe“, koji su uzeli otpremnine a onda preko DSS i SPS dobili radno mesto – pričaju radnici.

Direktor Dragan Lazić kaže da se finansira iz budžeta i sopstvenih sredstava. – Spiskovi definišu za koje radnike obaveze preuzima budžet grada a za koje Sportski centar, ali su svi u istom položaju i niko nije privilegovan – objašnjava Lazić.

 

Direktor negira, radnici pišu tužbu

Lazić demantuje da je bilo stranačkog i rođačkog zapošljavanja. – Kada je prvi put ta primedba postavljena, saznao sam da su ljudi iz šest stranaka, iz pozicije, opozicije i nestranački. Stranačka pripadnost nije kriterijum za zapošljavanje – tvrdi direktor.

Sportski centar ima 67 stalno zaposlenih radnika, a grupa od 12 radnika sprema se da podnese tužbu.

 

Autor teksta je Slaviša Milenković, a tekst je preuzet sa Blic.rs web sajta.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply