IMK 14. Oktobar prodat česima, najavili upošljavanje još 150 radnika do nove godine!

IMK "14. oktobar" iz Kruševca dobio novog vlasnika

IMK „14. oktobar“ iz Kruševca dobio novog vlasnika

IMK "14. oktobar" iz Kruševca dobio novog vlasnika

Kruševački IMK „14. oktobar“, nekadašnji privredni gigant koji je u stečaju od januara 2016. godine, dobio je novog vlasnika, kompaniju „SCMG 14. oktobar d.o.o. Beograd“.

Ugovor o preuzimanju IMK „14. oktobar“ potpisali su Zoran Milosavljević ispred Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i Vojislav Sparavalo, direktor SCMG, ćerke firme češke korporacije „Czechoslovak group“, koja u vlasništvu ima i velike kompanije kao što su „Tatra kamioni“, „Tatra vojna vozila“ i „Avia“.

„Pogone ćemo simbolično preuzeti 14. oktobra, na Dan oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, po kojem je fabrika i ponela ime, a tada ćemo javnosti predstaviti dugoročne planove za razvoj preduzeća“, najavio je Sparavalo.

Preuzimanjem preduzeća koje je proizvodilo tešku mehanizaciju, bagere i traktore guseničare, kao i delove za tenkove, SCMG je postao vlasnik IMK „14. oktobar“, a proizvodnju će pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad.

Na platnom spisku fabrike trenutno je 130 radnika, a novi vlasnik planira da već do kraja godine zaposli još oko 150 radnika, navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor: N1

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply