IMK 14. Oktobar nije više preduzeće namenske industrije

sindikat 14 oktobar

Sa najviše nagomilanih problema suočena je industrija mašina i komponenata „14. oktobar“, poruka je sa današnje sednice Predsedništva sindikata

sindikat 14 oktobar

Na sednici Predsedništva Regionalnog Veća Saveza Samostalnih sindikata u Kruševcu, izabrano je 6 članova gradskog Socijalno-ekonomskog saveta iz većih kruševačkih preduzeća: Marko Marković, Ljubiša Velimirović, Mirko Đenadić, Milosav Vukojičić, Đorđe Stević i predsednik Veća, Milenko Mihajlović. Usvojen je i prošlofodišnji finansijski izveštaj, u kojem je evidentirano pozitivno poslovanje Veća. O teškom stanju u Industriji mašina i komponenata „14. oktobar“, govorio je predsednik Odbora Samostalnog sindikata ovog preduzeća, Ljubiša Velimirović:

Novina je da su od srede livnica i kovačnica u protestu. Isplata je bila u četvrtak i to samo 30 odsto prvog dela aprila meseca i neizvesno je kada će naredna da bude. „14. oktobar“ je izgubio i status namenskog preduzeća, što je moguće utvrditi na spisku u Ministarstvu odbrane, rekao je između ostalog Velimirović.

Zbog neutvrđivanja odgovornosti za dovođenje industrije „14. oktobar“ u teško stanje, Odbor Samostalnog sindikata ovog preduzeća za pomoć se obrato prvom potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply