Imenovan novi Nadzorni odbor IMK „14.oktobar“, konačno

Vlada Srbije donela je na, današnjoj sednci , odluku o smeni dosadašnjih i imenovanju novih članova Nadzornog odbora Industrije „14. oktobar“. Za predsednika Nadzornog odbora imenovan je Miodrag Lapčević, na predlog Srpske napredne stranke, a za članove Rade Veljković – Srpska napredna stranka, Slobodan Milošević – Socijalistička partija Srbije i Nebojša Gašić – Ujedinjeni regioni Srbije. Vlada Srbije je i imenovala za člana Skupštione akcionara preduzeća, Milana Ilića – Srpska napredna stranka

 

Jednosatnom blokadom raskrnice izmedju Vidovdanske, Topličine i Takovske ulice (kod Komercijalne banke ) i šetnjom centralnim gradskim ulicama, radnici kruševake Industrije 14.oktobar i danas su protestovali zbog ukupnih prilika u preduzeću i katastrofalnog socijalnog položaja zaposlenih. Zahtevi su smena generalnog direktora, redovne isplate plata i pokretanje poizvodnje. Organizatori protesta, „Samostalni“ i sindikat „Nezavisnost“ Industrije „14. oktobar“, najavili su i za sutra nastavak protesnih okupljanja.

Po rečima generalnog direktora Industrije Miće Rajića, Izvršni odbor preduzeća podržava opravdane socijalne zahteve zaposlenih ali ne i način izražavanja nezadovoljstva. Aktuelne upravljačke strukture nisu izvor problema i rešenje za Industriju „14. oktobar“, ocena je poslovodstva, već se mora tražiti u dogovoru sa nadležnim Ministarstvima.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply