Ilija Ristić je ubijen pištoljem koji je bio založen za 100 evra: Osumnjičeni se branio da se žrtva sama upucala (FOTO)

Prvi detalji istrage o smrti Ilije Ristića (21) u stanu osumnjičenog na periferiji Kruševca. Pištolj u vlasništvu roditelja mladića koji se zadužio kod osumnjičenog.
 Nastradali Ilija Ristić

Nastradali Ilija Ristić

ORUŽJE kojim je počinjeno ubistvo Ilije Ristića (21) u utorak na periferiji Kruševca našlo se kod osumnjičenog Mihajla I. (21), na ime duga izvesnog mladića, nezvanično saznaju „Novosti“. Pištolj kojim je mladić ubijen je pronađen, a tokom istrage su isplivale informacije o tome da je bio kod osumnjičenog kao zalog za 100 evra. Navodno je u vlasništvu roditelja momka koji se zadužio.

– Osumnjičeni je izneo više verzija događaja. Na početku je bilo reči o samopovređivanju, pa da je pištolj u stan donela treća osoba, čiji identitet nije želeo da otkrije. Na kraju je ispričao da je upucao druga i da je to bilo iz nehata – navodi nezvanično izvor „Novosti“.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je u međuvremenu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Mihajla I. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

– Saslušan je u prostorijama Višeg javnog tužilaštva i rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda određen mu je pritvor – potvrdio je, za „Novosti“, javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Podsetimo, Ristić je u kritičnom stanju prebačen u kruševačku bolnicu u ranim jutarnjim satima 25. decembra i lekari su se satima borili za njegov život. Ipak, povrede grudnog koša nastale upucavanjem bile su suviše teške. U blizini zatvorenog lokala gde je do pre deset dana bila kladionica, prekoputa višespratnice gde se odigrala tragedije pronađeni su i drugi tragovi koji mogu da pomognu da se rasvetli celi događaj.

Zgrada u kojoj je došlo do pucnjave

Ubijeni mladić je, kažu njegovi poznanici, poreklom sa Kosova i Metohije.

– Sa osumnjičenim za njegovo ubistvo Mihajlom I. se družio i viđani su zajedno u selu – navodi sagovornik „Novosti“. – Završio je građevinsku školu i nije imao dosije poput osumnjičenog, koji je osuđivan zbog narkotika i krađe.

BRATE, POČIVAJ U MIRU

BROJNI prijatelji Ilije Ristića već tri dana se masovno na društvenim mrežama opraštaju od žrtve. Fotografije nastradalog mladića dele se na „Fejsbuku“ i „Instagramu“. Osim saučešća porodici, objavljeno je i više poruka „Brate, počivaj u miru“.

Novosti, Telegraf

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply