Ćićevčani svoj Dom zdravlja zovu „Doktor Batke i sinovi“, jer je tu zaposlio celokupnu familiju!

Direktor Doma zdravlja u Ćićevcu dr Zoran Milivojević, zahvaljujući političkom angažmanu, zaposlio dva sina a uskoro će i snaju.

Kao mrtvozornik dobija novac iz opštine: Dr Zoran Milivojević

 

– Doktor Batke je apsolutni gospodar Doma zdravlja! U lokalnoj skupštini ima četvoricu odbornika koji su deo vladajuće koalicije i zato može da vedri i oblači. Ne samo da je zaposlio sinove već se sprema da zaposli i snaju, koja je medicinska sestra. Ona je radila u vrtiću a uskoro bi trebalo da pređe u Dom zdravlja. Drugu snaju je zaposlio u opštini. Većina zaposlenih u Domu zdravlja je iz Lučine, gde je „izborna baza“ doktora Milivojevića – pričaju odbornici opozicije iz Ćićevca.

 

Direktor Doma zdravlja je politički aktivan već 15 godina i isto toliko je deo vlasti u Ćićevcu. Na poslednjim izborima, 2012, njegova lista „DHSS dr Zoran Milivojević Batke“ je osvojila 13,9 odsto glasova i bila druga u opštini.

 

– U Domu zdravlja je najduže do devet sati a posle toga se seli i obližnje kafiće gde, ponekad, ispisuje recepte pacijentima. Bilo je preporuka da bude smenjen zbog zapošljavanja sinova i prijatelja ali su odbornici skupštine to odbili. Pored direktorske plate prima i 40.000 dinara mesečno iz opštine, kao mrtvozornik – kažu naši sagovornici.

Doktor Zoran Milivojević tvrdi da nije prekršio zakon kada je zapošljavao svoje sinove u ustanovi u kojoj je direktor.

– Mlađi sin je 2009. završio za rendgen tehničara. U to vreme nije bilo kadrova u Ćićevcu, jer smo se odvojili od kruševačkog Zdravstvenog centra, pa je primljen kao pripravnik. Nakon određenog perioda, primljen je u stalni radni odnos – objašnjava dr Milivojević.

Drugi sin Milivojevića radi u Domu zdravlja kao vozač.

– Primljen je bez konkursa jer je po tadašnjem zakonu to bilo moguće. Ovim se bavila i Agencija za borbu protiv korupcije i utvrđeno je da nisu prekršeni članovi 27 i 33 Zakona o borbi protiv korupcije. Sa slučajem je bio upoznat i javni tužilac. Osnivač Doma zdravlja Opština Ćićevac je bila upoznata kada su se zapošljavali moji sinovi. Ne znam zašto se sada ovo pitanje pokreće – u dilemi je doktor Milivojević dodajući da je jedna od njegovih snaja medicinska sestra ali da trenutno stažira u kruševačkoj bolnici.

 

Nemaju uticaj na zapošljavanje
U Opštini Ćićevac kažu da nemaju nikakav uticaj na zapošljavanje u Domu zdravlja. „Lokalna samouprava pokriva tekuće troškove dok u Domu zdravlja potpune ingerencije ima direktor. Za kontrolu zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama je zaduženo Ministarstvo zdravlja. Tačno je da snaja doktora Milivojevića Tanja radi u opštinskoj upravi kao poljoprivredni referent i zaposlena je pre pet, šest godina – kaže Zlatan Krkić, predsednik opštine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply