I pored neviđene podrške javnosti da istraje u dokazivanju svoje nevinosti, časti i poštenja, dr Vladislav Simić se nagodio sa tužilaštvom, da bi prisustvovao venčanju svoje ćerke!

POSLE HAPŠENjA GINEKOLOGA PACIJENTKINjE NE VERUJU DA JE KRIV: Priznao krivicu zbog svog mogućeg lošeg zdravstvenog stanja i veoma skorog venčanja ćerke, Kruševljanke na molbu porodice prekinule protest.

 Foto: S. Babović Foto: S. Babović (www.Novosti.rs)

Kruševački ginekolog dr Vladislav Simić (63), osumnjičen da je od jedne pacijentkinje tražio i primio mito u iznosu od 100 evra priznao je krivicu na saslušanju u Posebnom odeljenju višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, potvrđeno je “Novostima”. Kako se pretpostavlja, doktor je priznao krivicu kako bi mogao da prisustvuje zakazanom venčanju svoje ćerke. Ovom nagodbom pravda će najverovatnije ostati slepa, a samo učesnici u ovom događaju znaju pravu istinu i razloge za eventualnu nameštaljku, u šta veruje celokupna javnost. Ostaje da vreme pokaže šta se zaista dogodilo.

Lekar Čovek je uhapšen, poznat po stručnosti i poštenju, na čiji rad do ovog trenutka nije bilo pritužbi ni u kom pogledu, niti javno niti po kuloarima, jedan od najboljih i najvrednijih u Srbiji koji nije tražio novac za svoj prekovremeni rad, humanista koji je svima izlazio u susret, čak i nosio rezultate pacijentkinjama na kućni prag ako je dijagnoza loša, radio za vreme pauze sam tražeći kartone i prozivajući pacijente, radeći svake subote kada mu nije radno vreme, dok se niko nije bavio psihološkom procenom pacijentkinje, kao i eventualnim motivima koristoljublja ili osvete, koja je doktoru stavila novac u džep i to prijavila kao mito!

Pacijentkinje specijaliste koji je uhapšen prošlog vikenda ispoštovale su želju porodice, advokata, kao i samog doktora i prekinule su u četvrtak dalja okupljanja u znak podrške. Ostala je i dalje jaka želja svih prisutnih na skupu podrške i javnosti da se otkriju pravi razlozi zašto bi bilo ko naudio doktoru kog pacijenti vole, jednom od najboljih u Srbiji!

Dr Simić je sa tužilaštvom, sklopio Sporazum o priznanju krivice na osnovu kojeg mu je izrečena kazna nošenja nanogice u kućnom pritvoru u trajanju od jedne godine, kao i zabrana bavljenja lekarskim pozivom.

„Bila sam u kontaktu sa porodicom, zamolili su da budemo dostojanstveni, da se ne okupljamo više, zahvaljuju se na podršci, od srca“, navodi za “Novosti” Tanja Bolović, jedna od pacijentkinja dr Vladislava Simića, koji je kako nam je preneto, pušten iz pritvora, kod kuće je, i dobro se oseća.

U međuvremenu, više od 400 ljudi potpisalo je peticiju podrške ginekologu Dispanzera za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja u Kruševcu. A svakodnevno se nastavlja skoro jednoglasna podrška u komentarima na društvenim mrežama, u komentarima na novinskim portalima i komentarima na forumima.

Najavljeno je i da će se nastaviti sa sakupljanjem potpisa. Na prvom skupu u znak podrške na Trgu mladih u Kruševcu u sredu popodne okupilo se oko 300 pacijentkinja doktora, a među njima su mnoge došle sa bebama i decom.

Gotovo svi prisutni na skupu podrške, uprkos sklopljenom sporazumu sa tužilaštvom, ne veruju da je dr Vladislav Simić zaista zahtevao novac od pacijentkinje da bi je pregledao. Jer sve indicije i dešavanja ukazuju na to da je u pitanju nameštaljka.

U prethodnim vestima o ovom slučaju je objavljeno zašto doktor Simić ima ogromnu podršku svojih pacijenata i svojih prijatelja i poznanika.

Izvor – vest i foto: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “I pored neviđene podrške javnosti da istraje u dokazivanju svoje nevinosti, časti i poštenja, dr Vladislav Simić se nagodio sa tužilaštvom, da bi prisustvovao venčanju svoje ćerke!”

  1. Sanja kaže:

    Necu i nezelim da idem kod drugog doktora jer od svih doktora sam pobegla i nasla spas kod dr Simica. Sramota Srbijo eee nasta si ti spala da hapsis i onemogucujes nevinima rad na poslu koji odlicno rade a pustas smradove da rade sta hoce!

  2. Sanja kaže:

    Tesko zenama sad ko ima para ici ce kod privatnika a ostalima nek je bog u pomoc .

Leave a Reply