I opština Brus dodelila plaketu Bratislavu Gašiću

brus-gasic

Svečanom sednicom na kojoj su uručena najviša priznanja, među kojima – zlatni grb ministru odbrane Srbije Bratislavu Gašiću – proslavljen je Dan opštine Brus. Dobitnicima je čestitao predsednik Opštine Brus Slobodan Vidojević.

brus-gasic

 

Vidojević je najavio da predstoji saradnja sa gostima Preobraženjske svečane sednice, bratskim gradovima, među kojima je Berovo iz Makedonije i naročito delegacijom iz Rusije, koja je sa blagoslovom Episkopa kruševačkog dr Davida Perovića – uputila domaćinima čestitku, a bruskoj Crkvi Preobraženja Gospodnjeg darivala Ikonu Gospoda Isusa Hrista, iz Moskve.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici ministarstava odbrane i poljoprivrede, Vojske i Policije, politike, privrednici iz više srpskih gradova, Turističke organizacije Srbije; zamenik gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, direktori Elektrodistribucije Kruševac Nebojša Đašić, Nacionalne službe zapošljavanja Kruševac Predrag Marković, predstavnici obrazovanja i kulture.

U okviru „Dana Preobraženja 2014.“ organizovana je i izložba poljoprivrednih mašina, a četvorodnevna Manifestacija se završava nizom kulturno-sportskih programa u centru Brusa.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply