Direktor JKP “Gradska toplana” u Kruševcu Dragan Azdejković pred novinarima je saopštio da je podneo ostavku, medjutim, ne zna se da li će i kada o toj ličnoj odluci da se raspravlja u gradskom parlamentu, jer ne nazire se sednica Skupštine Kruševca, a gradonačelnica je saopštila da su gradski rukovodioci o ostavci Azdejkovića saznali samo od novinara, da ne postoji pisani zahtev da se razreši dužnosti! Rečeno je i da je opšte poznato da su kotlovi Toplane u veoma lošem stanju.

Zato je krajem minule sedmice Gradsko veće, sa rukovodstvom i predstavnicima Nadzornog odbora “Toplane”, te čelnicima više službi razmatralo aktuelne probleme sa grejanjem i u saopštenju sa skupa ponovilo ono što je Kruševljanima već poznato – da je zbog kvara na centralnom izvoru koji se sastoji od dva kotla došlo do povremenih prekida u snabdevanju toplotnom energijom i curenja na jednom od kotlova, pa su korisnici snabdevani u smanjenom kapacitetu… Navedeno je i da se problemi sa curenjem nastavljaju, pa još povremeno dolazi do smanjene isporuke toplotne energije.

Gradski rukovodioci Kruševca tvrde da su neprestalno u zasedanju, da su upoznati sa situacijom sa problemima sa grejanjem, pa su zato predložili da se januarski računi za utrošenu toplotnu energiju (ako je i toliko potrošeno)umanje za jednu petinu od redovne cene.

Najavljeno je i formiranje ekspertskog tima koji će predložiti dugoročnija rešenja za saniranje toplotne mreže, a da je rešavanje problema sa grejanjem prioritet sadašnje vlasti. Čelnici lokalne samouprave će pružiti svoj maksimum u rešavanju problema sa grejanjem.

Sindikati u JKP Toplana u Kruševcu su se izjasnili protiv odluke direktora da podnese ostavku, pa je ostavka direktora Toplane Dragana Azdejkovića na mesto direktora podneta samo novinarima i dalje tema broj jedan na društvenim mrežama.