Humanitarna utakmica Montevideo – 037 Kruševac

Montevideo1.jpg

Na stadionu fudbalskog kluba “Napredak“ u subotu je pred oko 5000 gledalaca, organizovan humanitarni meč između reprezentacije grada Kruševca “037“ i ekipe filma “Montevideo, Bog te video“. Kruševac je 11 grad u kojem ekipa filma nastoji da na ovaj način afirmiše smisao prijateljstva i socijalne solidarnosti.

Montevideo1.jpg

Plemenita ideja i najava dolaska mladih filmskih i nešto starijih fudbalskih asova , bili su dvoljan razlog da kruševljani u velikom broju uprkos hladnom vremenu i pretećim oblacima dođu na gradski stadion . U redu za ulaznice po ceni od 100 dinara strpljivo se čekalo baš kao i na početak meča.

Nakon 30-tak domaćih igrača na teren su stupili i gosti. Glumci pojačani fudbalskim legendama Crvene Zvezde. Pre početka himna, zajednička fotografija i razmena poklona. Početni udarac izveo je Marko Ognjenović , jedan od petoro mališana kojima će od prikupljenih sredstava sa ovog susreta biti kupljena neophodna pomagala.

Krenulo je žestoko. Bilo je i golova. Poluvreme 3: 1 za goste koje je sa tribina bodrila mlađa, uglavnom ženska publika .

Marko Pantelić , na strani ekipe filma „Montevideo“, bivši fudbaler Crvene zvezde, reprezentativac i internacionalac bio je zadovoljan nakon meča.

„Mislim da je ovo jedan jako lep dan za sve one koji vole fudbal u Kruševcu i koji su osmislili ovu fudbalsku priredbu. Manifestacije ovakvog karaktera treba podržavati i ja to lično činim.“

Ispit humanosti svi su položili . Gosti dolaskom i kupovinom 20 ulaznica , a domaćini organizacijom , posetom i činjenicom da se za učešće u meču prijavilo trostruko više igrača nego što je potrebno.

Zato je u oba tima bilo dosta izmena, što nije uticalo na žar borbe i činjenicu da su srce na terenu ostavili svi.

Dejan „Rambo“ Petković, bivši fudbaler Crvene zvezde i legendarni igrač brazilske lige – na strani reprezentacije filma „Montevideo“, bio je srećan što je učestvovao u ovoj humanoj utakmici.

„Nije teško da imamo dobra srca. Kruševljani su došli da podrže ovakvu akciju i ako vreme nije idealno. Bilo je kiše i nisam očekivao 5.000 gledalaca. Dobro je da s razonodimo, zabavimo i damo doprinos da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Iako je većina nas zauzeta obavezama uvek se nadje vremena da bar 3-4 puta godišnje odigramo ovakvu
humanitarnu utakmicu.“

Montevideo2.jpg

Dušan Duca Pešić, član ekipe „Kruševac 037″ i bivši reprezentativac, koji je karijeru započeo u FK „Napredak“ i igrao je za turski „Galatasaraj“,  pohvalio je ambijent i Kruševljane.

“Prelep je ambijent. Protivnici su dobri i fini momci , što je najvažnije. Među njima je i par zaista vrhunskih fudbalera ali to u ovom času i nije najvažnije, jer fudbal nije u prvom planu. Dosta smo novca skupili za decu sa invalidetom i to je pun pogodak. Siguran sam da ćemo nešto slično uskoro ponovo organizovati , možda koncert .“

Sa željom da publici priušte što bolju zabavu igrači oba tima su izgarali. Igralo se fer i korektno ali je zbog vlažnog terena bilo i povređenih. U drugom poluvremenu igru su napustili „mali Stanoje“ i kapiten kruševljana.

Predrag Vasić, glumac u filmu i igrač na strani tima „Montevideo“, bio je zadovoljan i pored povrede.

„Proći će noga, nije problem. Ja se svaki put odazivam jer mislim da je bitno pomoći svima, kad god možemo trebamo da pomognemo.“

Bratislav Gašić, kapiten ekipe „Kruševac 037″ i gradonačelnik Kruševca , posle meča je kroz osmeh rekao:

„Nadam se da povreda nije ozbiljna i da me neće dugo držati odvojenog od obaveza. Zadovoljan sam što su kruševljani imali priliku da vide ovu divnu decu iz ekipe fima „Montevideo“ , ali još i više činjenicom da je prodato blizu 5.000 ulaznica. Pozivu na učešće u ovoj humanitarnoj akciji odazvale su se i mnoge organizacije koje su donirale sredstva i to me stvarno činiprezadovoljnim.“

Montevideo3.jpg

Nakon jednočasovnog okršaja rezultat je bio nerešen 4:4 . Posle penala slavili su gosti 7:6 . Od konačnog rezultata kojim je meč završen, mnogo je bitnija humanost koju su svi iskazali, a pre svih sami Kruševljani koji su kupovinom ulaznica prikupili 480.000 dinara , duplo

više od očekivanog . Polovina će biti namenjena za kupovinu četiri ortopedska pomagala i slušnog aparata , a ostatak za lečenje najmlađih sugrađana.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply