Hotel Rubin uskoro dobija novi izgled

Novi Hotel Rubin Kruševac

Smešten u centru Kruševca, pored Spomenika kosovskim junacima, kao simbol grada pod Bagdalom, hotel „Rubin“, nekada sa tri zvezdice, već nekoliko nedelja se rekonstruiše i adaptira za ulazak u višu klasu hotela i bogatiju ponudu.

Novi Hotel Rubin Kruševac

Photo: RasinaPressInfo.rs

Hotel „Rubin“ prodat je kao deo preduzeća Župa doo, koje je u septembru 2014. godine otišlo u stečaj. Za 160 miliona dinara njega je u decembru 2015. godine kupila Irena Bošnjaković, koja živi u inostranstvu.

Plan je da se uradi kompletna rekonstrukcija, od podruma do krova i da za godinu do godinu i po hotel zablista u punom sjaju. Ovo je prvo renoviranje i adaptacija celokupnog hotela od kako je sagrađen 1975. godine. Investicija u objekat trebale bi da nadmaše kupoprodajnu cenu.

U proteklih godinu dana rađeno je na raščišćavanju hotela i pripremi projekata, jer je reč o adaptaciji oko devet hiljada kvadrata.

Podsećamo da je i 2010. godeine urađena adaptacija i da je tada sa 111 soba, broj samanjen na 97 i četiri apartmana. U okviru hotela nalazila se kafana sa oko 300 mesta, pa restoran sa 150, banket-sala sa pedesetak sedišta, poslastičarnica, salon za poslovne sastanke i pres-konferencije, terasa sa vidikovcem i aperitiv-salonom…

Nakon ove rekonstrukcije Kruševac bi trebao da dobije hotel na evropskom nivou, koji će moći da ugosti svakog posetioca.

Izvor: BktvNews.com, RasinaPressInfo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply