Hoće li novi aparat na odelenju oftalmologije smanjiti liste čekanja?

Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

Kruševac: Kraće čekanje na operaciju katarakte – Odeljenje Oftalmologije kruševačke bolnice od „Farme Svis“ dobilo uređaj vredan 20.000 evra. Trenutno oko 600 pacijenata čeka na hirurški zahvat. Nabavljen i novi mikroskop

 Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

KRUŠEVAC – Oftalmološko odeljenje kruševačke bolnice dobilo je juče novi uređaj za operaciju katarkte. Ovo je značajna vest jer je na listi čak 600 pacijenata koji čekaju na ovaj zahvat i operacije se zakazuju za narednu zimu!

Na Oftalmološkom odeljenju ističu da je do zastoja operacija došlo lane, zbog kvara mikroskopa iz 1984. godine, a potom i kvara na uređaju starom oko deceniju.

– Moja majka je prošle godine operisana u Beogradu na privatnoj klinici, jer se na ove operacije dugo čeka – kaže nam Kruševljanka Slavica Marković. – Nismo probali ni da zakažemo operaciju.

Prošle jeseni bilo je nade da će lista čekanja početi da se smanjuje, kada je stari mikroskop konačno rashodovan, a sredstvima Ministarstva zdravlja, od oko 2,5 miliona dinara, nabavljen novi. „Zaostatak“ od 250 operacija, međutim, nije mogao da se premosti, jer se na Oftamologiji dogodio novi peh.

Dr Rade Nedeljković, načelnik Oftalmološkog odeljenja, kaže da će sa novim operativnim uređajem „fako“ biti omogućene brže i kvalitetnije ultrazvučne operacije katarakte i očekuje da će se liste čekanja ubrzo smanjiti. Bili bismo zadovoljni kada bismo ove godine uradili 700 hirurških intervencija.

Naš sagovornik podvlači da potrošnog materijala i sočiva ima dovoljno i da ne očekuje više problema u radu do kraja godine. Najavljuje i da će se tokom leta raditi punim kapacitetom.

– Trudimo se da pacijenti budu zadovoljni i da naši lekari imaju optimalne uslove za rad, a oni će sigurno biti poboljšani zahvaljujući ovoj donaciji „Farme Svis“, odnosno, uređaja vrednog 20.000 evra – naglašava dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.


TRI MLADA LEKARA

– Tokom prošle godine edukovali smo tri mlada lekara, tako da imamo pet oftalmologa spremnih za operacije katarakte – predočava dr Slobodanka Jotić.

 

Izvor: Novosti.ts

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:600669-Krusevac-Krace-cekanje-na-operaciju-katarakte

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply