Hapšenje zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Uhapšeni zbog moguće zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebile službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske dokumentacije za područje KiM.

Uhapšeni su N. G. (1963), zaposlen u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, i S. M. (1964), nekadašnji zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, koji se tereti da je izvršio ista krivična dela u pomaganju.

Sumnja se da je N. G., na zahtev fizičkih lica izdavao prepise listova nepokretnosti pri čemu je za navedene radnje naplatio administrativne takse u većem iznosu od propisanog i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Takođe, osumnjičeni N. G. je, kao službeno lice, zahtevao i primio novac kako bi izdao dokumente sa koordinatama graničnih tačaka za više parcela, iako takvu službenu radnju nije smeo da izvrši, u čemu mu je pomogao osumnjičeni S. M. koji je za to, takođe, primio novac.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Vesti-online.com

Link: https://www.vesti-online.com/uhapseni-zbog-moguce-zloupotrebe-sluzbenog-polozaja/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply