Gradonačelnik i direktori Javnih preduzeća uručili donaciju kruševačkom porodilištu

Donacija_kruševačom_porodilištu

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i direktori osam javnih preduzeća uručili su donaciju Ginekološko-akušerskom odeljenju kruševačkog Zdravstvenog centra. Donacija, koja se sastoji od tri televizora, tri mini linije i tri frižidera, namenjena je opremanju apartmana na ovom odeljenju. Na poklonu su se zahvalili direktor Zdravstvenog centra prim. dr Vojkan Kulić i načelnik Odeljenja dr Blagoje Milovanović, a gradonačelnik Gašić je, ovog puta, najavio i novu donaciju – aparat za utvrđivanje žutice kod novorođenčadi, koji uskoro stiže u kruševačku bolnicu.

Donacija_kruševačom_porodilištu

Današnja donacija obuhvata tri televizora i tri frižidera koje su kupili direktori osam kruševačkih javnih preduzeća i tri mini linije koje je donirao gradonačelnik Bratislav Gašić iz ličnih sredstava. „Na ovaj način ispunjavamo obećanje koje je dato prilikom nedavne posete državnog sekretara Ministarstva zdravlja dr Miloša Jeftovića„, rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić prilikom uručenja poklona dodajući da mu je drago da su i direktori javnih preduzeća prepoznali potrebu da se uključe u ovu akciju jer je porodilište najvažniji deo bolnice.

Zahvaljujući se gradonačelniku i direktorima, direktor Zdravstvenog centra prim. dr Vojkan Kulić istakao je da u ovoj ustanovi apartmaski smeštaj postoji od 2005. godine na hirurškom odeljenju. „Mi smo planirali da uradimo apartmane i na ginekologiji ali smo, iz opravdanih razloga, do sada bili sprečeni, a zahvaljujući današnjoj donaciji opremićemo tri jednosobna apartmana. Ovaj gest gradonačelnika i direktora javnih preduzeća još jedan je dokaz naše dobre saradnje a najveću korist imaće građani Kruševcda i Rasinskog okruga„, rekao je dr Kulić.

Načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Blagoje Milovanović napomenuo je da, pored današnje donacije, sa nestrpljenjem očekuju i aparat za utvrđivanje žutice kod novorođenčadi čija je vrednost devet hiljada evra: „U ime svojih najmlađih pacijenata, moram da se zahvalim na budućoj donaciji jer ćemo pomoću tog aparata i brže i lakše utvrđivati procenat bilirubina u krvi novorođenčadi a što je najvažnije, ova metoda nije agresivna za naše male pacijente„.

I naša kuća, regionalna Radio televizija Kruševac bila je jedan od darodavaca u ovoj akciji, a prema rečima direktora Ivana Vasiljevića i ubuduće ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvovati u humanitarnim akcijama.

Vrednost ovih devet aparata je oko dve hiljde evra a, osim naše medijske kuće, u akciji su učestvovali i JKP Kruševac, Vodovod i Gradska toplana, JP Direkcija za urbanizam i izgradnja, Poslovni centar i aerodrom Rosulje i Elektrodistribucija Kruševac.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply