Gradonačelnik Gašić posetio konfekciju Zvezda

Obzirom na velike probleme i tešku situaciju u  Konfekciji „Zvezda“, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić posetio ovaj kolektiv, gde se upoznao sa aktulenom problematikom i uslovima poslovanja u direktnom razgovru sa zaposlenima i poslovodstvom.

Svih 157 radnika i direktor Konfekcije „Zvezda“ Živan Nikolić, okupili su se u jednom od proizvodnih pogona gde se pokušalo da se otvoreno sagleda situaciju ovog preduzeća.

„Grad Kruševac učiniće sve da sačuva ovaj kolektiv i na sve moguće načine pomogne svima vama“, rekao je gradonačelnik Gašić. „Mnogo je bilo pogrešnih poteza u prethodnom periodu od strane rukovodstva ovog kolektiva i danas moramo svi naći najbolji mogući način za očuvanje vaših radnih mesta. Problem je što od 30.06.2014. ne postoji više institut preduzeća u restrukturiranju, već se automatski ide u stečaj, a svi znate šta to znači. Zato, javno vas pozivam da svi zajedno napravimo strategiju kako dalje, kako pronaći strateškog partnera i početi sa radom, radom koji će doneti dohodak, koji će omogućiti primanje redovnih zarada. Svesni smo da je to jedan ogroman posao, ali to je i jedini način da spasimo šta se spasiti može“.


Direktor preduzeća Živan Nikolić izneo je planove za naredni period, a i rekapitulirao je pred prisutnima dosadašnje pokušaje za pronalaženje strateškog partnera. „Trenutno su u toku razgovori za pokretanje proizvodnje za velikog proizvođača iz Beograda, a očekujem da se oko 20-og ovog meseca  započne i sa konkretnom proizvodnjom. Mi više nismo u stanju da u bilo kom poslu ne poštujemo rokove, već moramo, ako bude potrebno i nadljudske napore da uložimo kako bi ispoštovali kvalitet i dogovorene rokove. Morate priznati, da smo puno puta do sada u tom segmentu imali najviše propusta i to više ne možemo sebi priuštiti“ istakao je direktor Nikolić.

Radnici su se, u živoj diskusiji,  najviše interesovali za dalju sudbinu kolektiva, za dinamiku isplate zaostalih zarada, kao i za uplatu svih penzijskih i socijalnih obaveza za zaposlene.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply