Gradilišta služe samo za slikanje lokalnih političara

Sadašnji ministar odbrane i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić često s razlogom optužuje lokalne funkcionere za nesposobnost.

Svečano otvaranje radova na Bruskom putu, upriličeno da bi se slikali lokalni gradski funkcioneri!

Međutim, niko nije odgovoran zbog toga što su mnogi projekti, poput radova na Bruskom putu i završetak zgrade Narodnog univerziteta, propali zbog nesposobnosti čelnika.

Radovi na proširenju puta Kruševac-Brus, u dužini od 1.800 metara, svečano su otvoreni 14. oktobra. Odmah nakon odlaska zvanica, mašine su sklonjene, a posao vredan 200 miliona dinara je obustavljen iako je trebalo da bude završen za 65 radnih dana.

Projekat Bruskog puta urađen je sa ukopavanjem postojeće nivelete od 0,8 do jednog metra. Preduzeće „Ratko Mitrović“ je nakon potpisivanja ugovora uložilo zahtev za izmenu projekta zbog uštede. „Putevi Srbije“ su prihvatili predlog i preprojektovanje je u toku, tako da će početak radova morati da sačeka proleće – objašnjava Radmilo Nikolić, direktor Direkcije za izgradnju.

On dodaje da ovo javno preduzeće nema nikakve veze sa prvobitnim projektom i odlaganjem radova.

Veći deo Kruševca je tokom letnjih meseci bio raskopan zbog rekonstrukcije dva kilometra toplovodne mreže. Projekat vredan dva miliona evra je urađen katastrofalno, pa je na početku grejne sezone došlo do havarije. Zbog kamenja i peska u cevima stradale su pumpe.

– Tehnički prijem cevovoda nije urađen i Toplana ga zvanično nije preuzela. On se nalazi u probnom radu, a garancija je dve godine – pravda se Dragan Azdejković, direktor Toplane.

Letos je rekonstruisana i prometna Jug Bogdanova ulica. Radovi su trajali skoro dva meseca, a dva dana nakon što je postavljen asfalt na kolovozu su se pojavila ulegnuća duboka i do 50 centimetara!

 

Narodni univerzitet napušten
Rekonstrukcija Narodnog univerziteta je još jedan u nizu nedovršenih poslova. Započeta je jula 2013. godine. Rok je bio 60 dana, a već više od godinu dana objekat je – napušten.
– U toku je sprovođenje postupka javne nabavke. Posle toga biće potpisan ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i dinamika izvođenja radova – kažu u Gradskoj upravi.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply