Građani se smrzavaju, Azdejković okrivljuje bivše rukovodstvo Gradske toplane u Kruševcu

Za novogodišnje praznike temperatura u mnogim stanovima nije prelazila 10 stepeni

Zbog lošeg grejanja u Kruševcu građani traže smenu direktora gradske toplane. Dragan Azdejković: Popravljamo kvarove i vraćamo dugove prethodne vlasti

 Za novogodišnje praznike temperatura u mnogim stanovima nije prelazila 10 stepeni

Za novogodišnje praznike temperatura u mnogim stanovima nije prelazila 10 stepeni

ŽALBE Kruševljana na loše grejanje skoro su svakodnevne. Korisnici usluga JKP „Gradska toplana“ pišu gradonačelniku i direktoru ovog preduzeća, na društvenim mrežama se predlažu mirni protesti i građanska neposlušnost kroz neplaćanje računa, a u četvrtak je i deo opozicije zvanično zatražio smenu Dragana Azdejkovića, direktorka „Toplane“.

– Već skoro 10 godina imamo problem s grejanjem, stanovi su hladni, a plaćamo uredno grejanje, koga nema – navodi se u otvorenom pismu gradonačelniku i direktoru JKP „Gradska toplana“, koje potpisuje šest predsednika skupštine stanara poznatih kula u Kruševcu. – U centru i drugim delovima grada, stanari otvaraju prozore, dok se mi u kulama smrzavamo, a plaćamo isto koliko i oni. U pitanju je 350 stanova sa oko 1.500 stanara.

Kruševljani navode da je temperatura u njihovim stanovima tokom novogodišnje noći iznosila 10 stepeni. Iz centra grada, pak, poručuju da ni u njihovim domovima nije banja. Tek, Odbornička grupa „Zajedno za Srbiju“ predala je Skupštini grada inicijativu za razrešenje aktuelnog direktora, pozivajući se na objektivnu odgovornost rukovodioca.

– Svedoci smo da više od polovine grada nema, dok ostali imaju loše grejanje – ističe Miodrag Đidić, šef OO u Skupštini grada.

Direktor Dragan Azdejković ističe da bi voleo da čuje komentar opozicije na grejnu sezonu kada su oni koji danas drže lekcije „Toplani“, ovo preduzeće i vodili.

– Tada je bilo i po 70 intervencija u gradu, na minus 20 nije bilo grejanja, a probudili su se u trenutku kada smo uspeli da vratimo najveći deo višemilionskih dugova koje su ostavili u preduzeću – kaže za „Novosti“ Dragan Azdejković. – Poslednje intervencije u Jugbogdanovoj i cara Lazara radili smo popravljajući njihove investicije iz 2009. i 2010. godine. Uoči praznika popustili su kvarovi rađeni pre nekoliko godina, a trebalo je da posluže 15 godina.

Azdejković za danas najavljuje konferenciju za novinare.

 

HAVARIJE

Od početka grejne sezone desile su se dve havarije prouzrokovane pojavom kamenja u sistemu, za koji se pretpostavlja da je dospeo u mrežu tokom letošnje rekonstrukcije. Osiguravajuća kuća izvođača radova pristala je da plati višemilionsku štetu, a lokalna samouprava je, da podsetimo, podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog sumnje u navodnu sabotažu. Doneta je i odluka o umanjenju mesečnih računa za 40 odsto.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply