Goran Obradović Suša „overen“ metkom u potiljak – biografija

Goran Obradović Suša (37), šef kruševačkog kriminalnog klana, ubijen je juče oko dva sata ujutro sa više hitaca iz pištolja, ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Nakon što ga je izrešetao, Obradovića je ubica “overio” hicem u potiljak. Prema saznanjima “Blica”, Obradović se do zgrade u kojoj ima stan, u blizini parka Kosturnica, dovezao taksijem. Po izlasku iz taksija krenuo je ka ulazu zgrade, gde ga je sačekao ubica koji je u njega ispalio nekoliko metaka.

– Nije bilo šanse da Obradović preživi, jer je pogođen sa sedam-osam metaka. Imao je rane po vratu i telu. Metak mu je prošao kroz kičmu. Lekari su došli nekoliko minuta nakon poziva i zatekli ga kako leži potrbuške sa glavom u lokvi krvi. Odmah su ga prebacili u bolnicu gde su pokušali da ga reanimiraju, ali nije mu bilo spasa – kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

Obradovićeva supruga Jelena, u šoku zbog tragedije, juče nije želela da razgovara s novinarima, a neki od komšija rekli su da je Obradović uvek išao sam, bez ikakvog obezbeđenja.

– Pričalo se po Kruševcu da je žestok momak, ali mi ga znamo kao primernog komšiju. Ni sa kim se nije svađao, čak je mnogima i novčano pomagao – rekao je jedan komšija.

Često koristio taksi

Isti komšija, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je Goran često koristio taksi.
– Nije vozio jer je imao zabranu zbog saobraćajnih prekršaja. Verovatno je napadač to znao, pa mu nije bilo teško da mu pripremi zamku – zaključio je komšija.

Mesto na kojem je likvidiran Obradović

Od ponoći do ubistva Obradović je viđen u nekoliko lokala u centru Kruševca. Poslednjih nekoliko meseci uglavnom se vozio taksijem ili su ga prevozili prijatelji. Komšije iz zgrade i okolnih kuća kažu da ništa nisu čuli, dok su neki pomislili da deca bacaju petarde.

– Suša se mnogima zamerio jer je bio sklon nasilničkom ponašanju. Spisak onih koji su imali razloga da ga likvidiraju je poduži. Bavio se zelenašenjem, a mnogo novca je ubacio u nekretnine. Samo u poslednjih nekoliko meseci kupio je više od 60 nekretnina u Kruševcu. Dosta se kockao, pa se pričalo da je zapao u dugove – priča naš sagovornik iz policije.

Motiv ubistva Gorana Obradovića još se istražuje, a policija ne isključuje mogućnost da ekipa Zorana Jotića Jotke, bivšeg vođe prethodnog „kruševačkog klana“, čisti grad od suparničkih klanova pred njegov povratak iz zatvora. Istovremeno se istražuje i da li je ubistvo počinio neko od mnogobrojnih kojima se Obradović zamerio.

 

Nije otišao u zatvor
ROBIJA MU ODLOŽENA JER JE POSTAO OTAC

Goran Obradović je 2012. osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u martu iste godine u kockarnici „Olimp“ u centru grada jedne večeri izgubio 40.000 evra. Revoltiran zbog gubitka, on je s naoružanim društvom oteo iz blagajne kockarnice 50.000 evra, ali ubrzo je uhapšen. Posle pravosnažnosti presude, Obradović je 9. septembra trebalo da se javi na izdržavanje kazne u KPZ Niš, ali robija mu je odložena jer je pre mesec i po dana postao otac.

 

Policija traži ubicu
Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da “intenzivno traga za izvršiocem i radi na rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima se dogodilo ubistvo Gorana Obradovića”. Pretpostavlja se da će biti ispitani svi koji su ga videli kobne večeri, kao i taksista koji ga je dovezao.

 

Kum Zvonka Veselinovića

Goran Obradović je hapšen u akciji „Sablja“ 2003. ali je brzo pušten. Poslednjih nekoliko godina važio je za neformalnog šefa kruševačkog podzemlja. Kum je sa Zvonkom Veselinovićem iz Kosovske Mitrovice, pa je čak 2011. godine dovođen u vezu sa paljenjem graničnih prelaza na Jarinju.

 

Činjenice
KO JE GORAN OBRADOVIĆ

– Obradović je devedesetih godina prošlog veka bio u sukobu s tadašnjim vođom „kruševačkog klana“ Zoranom Jotićem Jotkom, koji je sada u zatvoru
– posle Jotićevog hapšenja Obradović je formirao novi „kruševački klan“
– imao je nekoliko prijava za pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje, teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja
– „kruševački klan“ navodno trguje heroinom i kokainom iz Bugarske, a novac zarađen od prodaje droge pripadnici klana ulagali su u kafiće, hotele, kockarnice, ali i koristili za zelenašenje i preprodaju automobila

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply