Kruševački funkcioneri Palmine Jedinstvene Srbije ponovo slagali decu i roditelje, ovoga puta o novim vrtićima

Jedinstvena Srbija Krusevac prevara

DECA I RODITELJI PUNE DVE GODINE ČEKAJU NA OTVARANJE NOVOG VRTIĆA – Gradski funkcioneri ne mogu objasniti zašto se i dalje čeka na realizaciju projekta izgradnje dva montažna vrtića u okviru u okviru IMPRES projekta. Trebalo je još polovinom  2012. godine da bude završen posao, a nema objašnjenja za kašnjenje.

1986. godine je poslednji vrtić izgradjen u Kruševcu. 232.000 evra je vrednost novih montažnih objekata, a oko 300 kvadrata je planirana površina, oko 100 deteta bi boravilo u ovim vrtićima, pa bi se time smanjilo čekanje na upis dece u gradske vrtiće.

Goran Marković je kazao sledeće: Prvo su najavili da će vrtići biti otvoreni u prvoj polovini 2012. godine. Onda su odložili za 1. septembar. Posle su pričali da će sve završiti u 2013. godini, a sada pominju sredinu marta. Valjda će konačno to da završe da imamo gde da smestimo decu. U svetu za dve godine naprave soliter sa 50 spratova, a ovde ne mogu da sklope dva montažna objekta.

IMPRES projekat je projekat izgradnje vrtića u 6 opština u Srbiji. Vrtići bi trebalo da se nalaze u Rumi, Šapcu, Tutinu, Užicu i Leskovcu. U ovim gradovima se očekuje skoro otvaranje vrtića, dok jedino u Kruševcu je neizvestan završetak radova na vrtićima koji će biti smeteni u sklopu postojećih vrtića, u dvorištima vrtića „Leptririć“ i „Naša radost“.

Direktorka Dečje ustanove „Nata Veljković“ Vesna Živković je kazala da nije krivica lokalnih funkcionera:

Krivica za kašnjenje nije do nas. Tender je raspisan u Beogradu i izabran je izvođač iz Turske koji je kasnije izabrao svog podizvođača. Znam da su vrtići u drugim gradovima završeni pre nekoliko meseci.

Odgovorni u IMPRES projektu nisu preciznije odgovorili o razlozima za kašnjenje u izgradnji vrtića.

Supervizor prtojekta Mišel Krepon je kazao sledeće: Ugovor za izgradnju i opremanje svih montažnih vrtića dodeljen je turskoj kompaniji „Kardesler“ kao deo otvorenog i transparentnog tenderskog procesa. Izbor kompanije bila je zajednička odluka tenderske komisije, Delegacije EU u Srbiji i resornog ministarstva. Stručnjaci angažovani od strane projekta su pratili proces same izgradnje i nastojali da pomognu lokalnim vlastima u radovima. Uprkos mnogim poteskoćama koje su pratile kompleksnu izgradnju ovih montažnih objekata, kako je najavljeno iz Predškolske ustanove „Nata Veljković“, vrtići ce biti otvoreni početkom marta.

Izvor: Beta/B92

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply