Funkcioner SNS-a iz Kruševca Velibor Jovanović novi većinski vlasnik Radio-televizije Trstenik!

Velibor Jovanović novi većinski vlasnik Radio-televizije Trstenik – Velibor Jovanović novi je većinski vlasnik RTV Trstenik, rekla je Udruženju novinara Srbije (UNS) direktorka ovog medija Anica Miletić.

 

Na pitanje UNS-a koji procenat vlasništva ima Jovanović i koliko od četiri akcionara RTV Trstenik mu je prodalo akcije, Miletić nije želela da odgovori. Velibor Jovanović je privrednik iz Kruševca, navodi se u saopštenju UNS-a.
– Zbog lošeg finansijskog stanja u RTV Trstenik akcionari su rešili da prodaju televiziju – rekao je UNS-u kolega koji je želeo da ostane anoniman – dodaje se u saopštenju.
Velibor Jovanović bio je u maju ove godine na čelu konzorcijuma Grupe građana koja je prikupljala sredstva za kupovinu poslovnog prostora Srpskoj naprednoj stranci u Kruševcu. Inače, potencijalni kupac RTV Trstenika u oba kruga privatizacije prošle godine bio je i Radojica Milosavljević. On je tada izjavio za UNS da su „namerno hteli da ga isključe i onemoguće mu kupovinu ovog medija, pa su zato u oba kruga licitirali iznose koje nisu mogli da plate“, navedeno je u saopštenju UNS-a.
Radio-televizija Trstenik je bila neuspešno privatizovana u prvom krugu privatizacije. Konzorcijum fizičkih lica čiji je ovlašćeni predstavnik bio Vladimir Stevanović izlicitirao je najvišu cenu od 177.000 EUR, koja je bila šestostruko veća od početne, ali je nekoliko dana kasnije odustao od ponude.
U drugom krugu konzorcijum zaposlenih i građana na čelu sa zaposlenim Aleksandrom Đalićem izlicitirao je iznos od 121.000,00 EUR, a zatim odustao, kao i drugoplasirani ponuđač, jer nisu mogli da uplate izlicitirani koji je bio petostruko veći od procenjene vrednosti ovog medija.
Nakon toga, rešenjem Ministarstva privrede kapital RTV Trstenik bez naknade je prenet na četiri sadašnja i bivša zaposlena u ovom mediju koji su na to imali pravo, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Ekapija

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply