Fontana spremna za prve kupače – maturante kruševačkih srednjih škola!

Fontana 1

Prema programu Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Kruševca, u toku su radovi na rekonstrukciji i oblaganju Fontane na istoimenom trgu.

Fontana 1

Zbog lošeg stanja u kom se nalazilo omiljeno okupljanje Kruševljana svih generacija, a posbeno maturanata kojima je običaj da se poslednjeg nastavnog dana okupe oko ili okupaju u fontani, sklopljen je ugovor sa donatorom firmom DOO Banković iz Crne Trave, koja je radove na uređenju zamena staza i popločavanju završila prošle godine,  a ove građevinske sezone radove na uređenju zelenila, hidroizolaciji i popločavanju fontane izvode JKP i Hidrostop DOO Kruševac.

VD direktora Javnog preduzeća za Urbanizam i izgradnju Kruševac, Radmilo Nikolić, navodi da je urađen projekat za sanaciju na osnovu kog su ove građevinske sezone, nastavljeni radovi, pošto je fontana zbog pukotine i propuštanja vode, prouzrokovala velike gubitke

Zbog tradicionalnog kupanja maturanata, fontana će u četvrtak će biti napunjena vodom kako bi bila spremna za 17. maj, kada se prvi maturanti raspuštaju, a nakon obeležavanja matura, biće nastavljeni radovi na oblaganju unutrašnjeg dela fontane.

Javno komunalno preduzeće Kruševac, uredilo je zelenilo, oko travnjaka postavilo ogradu i postojećim kamenom obložilo spoljni deo fontane. Vrednost radova koji se finansiraju iz gradskog budžeta iznosi 666. hiljada dinara.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply