Fondacija Novaka Đokovića opremila interaktivno igralište za decu u Pionirskom parku (FOTOGRAFIJE)

Kruševac: Fondacija Novak Đoković opremila interaktivno igralište za mališane – Više od dva miliona dinara humanitarna organizacija našeg poznatog tenisera uložila je u nabavku, postavljanje i sređivanje novog prostora za sportske vežbe i igru u blizini vrtića “Neven”, u Pionirskom parku

 Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – NOV mobilijar za najmlađe Kruševljane postavljen je u Pionirskom parku u Kruševcu zahvaljujući Fondaciji Novak Đoković. Više od dva miliona dinara humanitarna organizacija našeg poznatog tenisera uložila je u nabavku, postavljanje i sređivanje novog prostora za sportske vežbe i igru u blizini vrtića “Neven”.
– Želja Fondacije je da kroz rad unapređuje uslove u kojima predškolci odrastaju širom Srbije, a pored unapređenja uslova u samim vrtićima trudimo se da omogućimo da deca imaju kvalitetne uslove za bavljenje fizičkom aktivnošću jer je ona neophodna za dobar motorni razvoj – napominje Gorana Džudža-Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije.
3.500 DECE U VRTIĆIMA SAMO
U vrtiću “Neven” kod Pionirskog parka je oko 500 mališana. Na teritoriji grada je 13 obdaništa, dok je 41 grupa na seoskom području. U Predškolskoj ustanovi “Nata Veljković” trenutno ima oko 3.500 dece.

– Verujem da ćemo kroz ovu donaciju motivisati i roditelje da veći deo vremena provedu sa decom napolju, budući da je vreme ranog odrastanja posebno važno za razvoj motorike kod dece.
Prostor obdaništa “Neven” sada je spojen sa Pionirskim parkom, koji je rekonstruisan prošle jeseni, pa će tako mobilijar na raspolaganju biti deci tokom celog dana. Posebni radovi odvijali su se pod okriljem grada kako bi zaživelo itneraktivno igralište, a gradonačelnica Jasmina Palurović zahvalila se donatorima.

– Projekat “U zdravom telu-zdrav duh” koji je podrazumevao i otvaranje ovakvog igrališta, urađen je na inicijativu vaspitača vrtića “Neven” u saradnji sa roditeljima, a grad je kasnije formirao tim čiji su članovi došli do konačnog predloga, prosleđenog Fodnaciji Novak Đoković – napominje Vesna Živković, direktora Predškolske ustanove “Nata Veljković”. – Predlog smo 2016. godine prosledili Fondaciji, koja je prepoznala ideju i potrebe. Vrednost celog projekta iznosi 2,4 miliona dinara.

IGRANjE PO UZRASTIMA

MOBILIJAR je namenjen za decu do treće godine(jasleni uzrast), odnosno od treće godine do polaska u školu. Mlađima su na rapsolaganju peščanik sa stolom i klupama, drvena kućica sa kulupama, interaktivni panel i njihalica, a “starijima” multifunkcionalni kompleks sa toboganom, penjalicom, mostom, automatska vrteška sa klupom, drvena dupla klackalica i drveni tobogan sa klupom i penjalicom.

Izvor: Novosti.rs
Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply