FK Napredak proslavio slavu

napredak-slava

Fudbalski klub Napredak danas je, po tradiciji, proslavio klupsku slavu Sveti Alimpije Stolpnik. Generalni sekretar kluba i stari kolačar Dragan Pajić predao je kolačarstvo direktoru stadiona Mladost Nebojši Popoviću. Prisustvovali su sadašnji i bivši igrači , javne ličnosti Kruševca i obožavaoci kluba.

 

napredak-slava

 

 

Sveštenik Aleksandar Erić, čestitajući klupsku slavu, kazao je da fudbal, kao astetska igra, zahteva mnogo rada, odricanja, treninga i napora. A nakon toga dolaze i rezultati, kazao je Erić poželevši Napretku još bolje rezultate i da sledeće sezone zaigraju u Evropi.

 

Inače, na jučerašnji dan, pre 68. godina osnovan je Fudbalski klub Napredak. Nastao je u Kruševcu 8. decembra 1946. godine spajanjem tri postojeća lokalna kluba – 14. Oktobra, Badže i Zakića.

Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao u januaru 1947. godine protiv ekipe Makedonije. Rezultat je glasio 1:1, a prvi gol u klupskoj istoriji postigao je Marko Valok, kasnije igrač beogradskog Partizana. Dve godine kasnije , 1949. ekipa Napretka postaje šampion Srbije i obezbeđuje učešće u Prvoj saveznoj ligi.

NovostiTop

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply