FK Napredak nastavlja pripreme u Antaliji

NAPREDAK2013

Fudbaleri kruševačkog Napretka sele u tursku Antaliju, gde će provesti dve nedelje u okviru priprema za prolećni deo takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

NAPREDAK2013

Planirano je da se za dve nedelje, koliko će Kruševljani boraviti u Turskoj, odigra sedam prijateljskih utakmica. Šest protivnika je za sada poznato, a među njima su danski Superligaš Esbjerg, rumunski Jaši, ali i naš član Superlige Smederevo.

– Mnogi misle da je bolje, u pripremnom periodu, igrati lagane susrete, a ja sam pobornik susreta sa jakim protivnicima – kaže šef Stručnog štaba FK Napredak Nenad Milovanović.

Pobeda i remi, u pauzi prfvenstva Prve lige, učinak je fudbalera kruševačkog Napretka. Crveno- beli su pobedili u gostima FK Bošnjane, člana Pomoravsko-tiomočke zone sa 3:0 i poraženi od Jedinstva u Paraćinu 1:0.

– Ja sam, pristalica prijateljskih susreta sa jakim rivalima. U ovim uslovima, nismo imali bolji izbor. Međutim, u Turskoj imamo dogovorene utakmice sa ekipama, koje mnogo više znače u fudbalu svojih zemalja i Evrope. To je ono pravo. Jer, samo na taj način, približno ćemo steći pravilniju sliku o sebi. U suprotnom, možemo da se zavaramo i da budemo na pogrešnom putu.

U smiraj prelaznog roka Napredak je dobio novo pojačanje na desnoj strani terena, Miloša Žeravicu (24), dosadašnjeg fudbalera OFK Beograda. Žeravica je rođen u Zrenjaninu, gde je i prošao školu lokalnog Proletera, da bi se potom obreo u OFK Beogradu, za koji je jesenas odigrao tri utakmice u Superligi. Zabeležio je i jedan nastup u mladoj reprezentaciji, a zanimljivo je da je u dresu OFK Beograda dva puta gostovao u Kruševcu.

– Juče je postignut dogovor sa OFK Beogradom i Žeravicinim menadžerom, pa je ostalo samo da se dogovore detalji ugovora. Avionska karta mu je već rezervisana i on će putovati sa nama u Antaliju – istakao je sportski direktor Vladimir Matijašević.

Smatram da smo prvi deo priprema obavili na najbolji način. Discipline u izvršavanju zadataka je bilo. Važno je da nemamo povređenih igrača i bez obzira na to moramo biti oprezni u drugom delu prvenstva. Mi imamo 9, odnosno 10 bodova viška u odnosu na drugog i trećeg na tabeli, Čukaričkog i Voždovca, ali to ništa ne znači, ako sve to ne overimo na terenu. Zato pamet u glavu i verujem da možemo ovom gradu, koji je to i zaslužio, vratiti Jelen Super ligu- smatra šef Stručnog štaba Nenad Milovanović.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply