FK Napredak i FK Crvena Zvezda odigrali nerešeno – izveštaj sa utakmice

0-0

Napredak – Crvena zvezda 0:0. U meču s više incidenata domaćin promašio penal. Sudija povremeno prekidao meč zbog huligana – navijača Crvene Zvezde.

0-0

 

Fudbalski meč između Napretka i Crvene zvezde, odigran na stadionu „Mladost”, po tmurnom i povremeno kišovitom vremenu, počeo je napadom Kruševljana i gromoglasnom pesmom brojnih navijača Crvene zvezde, a završio se bez golova, sa više incidenata, koji nisu imali teže posledice.

 

Po oceni mnogih ljubitelja fudbala pod Bagdalom, prikazana igra nije dostojna šampiona. S druge strane, i Napredak je pokazao nižerazredni fudbal, kakav ne može doprineti da se pokrene sa mrtve tačke i odlepi od donjeg dela tabele Jelen super lige.

Beograđani, koji su igrali u sivim dresovima, kao da su se uklopili u olovno vreme, prvi su stvorili dve šanse za gol u 10. i 12. minutu i tako pružili priliku golmanu Popoviću da se istakne odličnim odbranama. Igrači Napretka, u crveno-belim dresovima, su uzvraćali napadima, ali samo do šesnaesterca gostiju. Ipak, najbolju šansu za gol Napredak je imao u 24. minutu, kada je sudija dosudio jedanaesterac zbog rušenja Ndie u kaznenom prostoru Crvene zvezde. Šutirao je Trujić u donji levi ugao, a golman Rajković napravio paradu i sprečio vođstvo domaćina.

U 43.minutu, posle jedne izvanredne akcije igrača gostiju, srušen je Savićević u kaznenom prostoru Napretka, sudija nije svirao jedanaesterac, a igrači Crvene zvezde žestoko su protestovali. Sve se završilo bez grubljih ispada i žutih kartona, ali i bez golova u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, u 50 minutu, Mijailović je prodro po levoj strani, a onda sa ivice šesnaesterca snažno šutirao ka golu Napretka. Lopta je fijuknula na oko pola metra od leve stative.

U 60. minutu pola terena, na južnoj strani, gde se nalazio gol Napretka, i navijači Crvene zvezde, prekrio je dim od pirotehničkih sredstava, pa je sudija prekinuio utakmicu. Onda je vetar preneo gust dim i na severnu stranu, a oficijelni spiker pozivao navijače da prestanu sa upotrebom pirotehničkih sredstava i upozoravao na mogućnost pražnjenja južne tribine. Sve se, ipak, izbistrilo za četiri minuta, pa je utakmica nastavljena.

Najveće uzbuđenje domaće publike dgodilo se u 76. minutu, kada je Trujić izvanredno prodro po levoj strani, uposlio Lazića u šesnaestercu Crvene zvezde, ali je on traljavo šutirao, tako da je lopta postala lak plen golmana Rajkovića.

Drugo veliko uzbuđenje dogodilo se u 88.minutu, kada je Bosančić izveo slobodan udarac za Crvenu zvezdu. On je, sa 19 metara, šutirajući po sredini gola, pogodio prečku. Potom je sudija produžio meč čak za osam minuta zbog više prekida koji su izazvali navijači Crvene zvezde.

U trećem minutu fudbaleri gostujućšeg tima su reklamirali jedanaesterac, a sudija je samo odmahnuo. Zatim je, na polovini domaćeg tima Despotović teško faulirao Uroševićša, zbog čega je jedan gledalac uleteo u teren, ali je sprečen u nameri da napravi incident. Kada je glavni sudija opomenuo Despotovića, u teren je pokušao da utrči trener Lalatović, trener Napretkla u prošloj sezoni a sada Crvene zvezde. Srećom, saradnici su ga zadržali na metar-dva od aut linije, pa se sve završilo podelom bodova i bez većih incidenata.

Stadion: Mladost u Kruševcu. Gledalaca: 7.500. Sudija: Dejan Santrač, Pirot. Žuti kartoni: Janičić, Cvetković i Urošević (Napredak) i Pečnik (Crvena zvezda).

NAPREDAK: Popović 7, Cvetković 7, Urošević 5, Janičić 6,5, Paunović 5,5, Govedarica 6, Ndia 5,5 ( od 80. Bajić ), Gobeljić 6,5, N. Popović 5 (od 11. Lazić 5), Dimitrov 6 (od 69. Tajanan 6), Trujić 7. Trener: Saša Štrbac.

CRVENA ZVEZDA: Rajković 7, Petković 6, Mijailović 6,5, Planić 5,5, Rakić, Lazović 5 (od 75. Jović), Pečnik 6 (od 85. Despotović -), Pavićević 7, Savićević 6, (od 54. Bosančić ), Gavrić 6,5, Kovačević 6. Trener: Nenad Lalatović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply