FK Mladost VP Dom iz Kruševca, ekipa sastavljena od štićenika Sivog doma, uspešniji i od Bajerna!

FK Mladost VPD Kruševac

Fudbalski klub VPD Mladost u jesenjoj polusezoni Gradske lige Kruševac zabeležio je 13 pobeda, uz impresivnu gol razliku 64:14. Statistički gledano, ekipa za koju igraju štićenici, vaspitači i čuvari „Sivog doma“ uspešnija je i od slavnog minhenskog Bajerna!

FK Mladost VPD Kruševac

FUDBALSKI KLUB VPD MLADOST Kruševac: Zabeležili 13 pobeda u 13 utakmica

 

U poslednjoj utakmici VPD Mladost je savladala Vitanovac sa 9:0!

Novosađanin N. S. je u domu pet godina, od 17. godine.

– Pre nego što sam upao u problematično društvo, trenirao sam u Jedinstvu iz Rumenke, Fudbalskoj školi Siniše Mihajlovića, Vojvodini, lokalnom Ajaksu, kod Maneta Radinovića, u ČSK iz Čelareva. Povredio sam ligamente, završio na ulici, dve godine sam bio u bekstvu od zakona. Iz doma izlazim u februaru i verujem da ću nastaviti sportsku karijeru. Ova ekipa i drugarstvo mi mnogo znače – priča N.S.

M. Š. (20) iz Kraljeva je u „Sivom domu“ dve godine.

– Bavljenje sportom mi mnogo pomaže da promenim stare navike. Imam tri uspešna odsustva, završio sam mašinbravarski zanat i planiram normalan život po izlasku – ističe M. Š. Fudbalski sudija i trener VPD Mladost Darko Rasinac ističe obrazovnu ulogu sporta u domu.

– Rezultati nam nisu u prvom planu već vaspitanje. Ovi momci treniraju tri puta nedeljno i shvatili su da je sport najbolji vodič kroz zdrav život – kaže Rasinac. Ivan Mijajlović, upravnik VP doma, potencira da na susretima VPD Mladost nije bilo nijednog incidenta.

 

Štićenici sami obnovili teren


Staro igralište u krugu Vaspitno-popravnog doma je uništeno pre nekoliko godina jer je na tom mestu izgrađen kompleks za smeštaj štićenika.
– Fudbaleri su mnogo doprineli izgradnji novog igrališta. Izbacili smo 50 kamiona šuta i dovezli isto toliko kamiona zemlje i tinje. Čitav kompleks je sređen uz pomoć donatora, koji su nam pomogli i oko nabavke opreme – dodaje Mijajlović.

 

Tekst je objavljen na Blicu: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/608249/Osudjenici-i-vaspitaci-igraju-kao-Bajern

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply