Filipinac, inženjer Dekster Bajlani, angažovan na izgradnji Moravskog koridora, u Kruševcu pronašao drugi dom, prijatelje i odbojkaški klub u kome je dobio priliku da unapredi svoje igračko umeće

Filipinac gradi Moravski koridor i igra odbojku – Inženjer Dekster Bajlani, koji je angažovan na izgradnji najmodernijeg auto-puta u našoj zemlji, u Kruševcu je pronašao drugi dom, prijatelje i klub u kome je dobio priliku da unapredi svoje igračko umeće

С дресом Крушевљана: Декстер Бајлани с Лазаром Јовићем, тренером одбојкашког клуба „Напредак 037” (Фото: С. Савић)

KRUŠEVAC – Licencirani američki stručnjak za niskogradnju, građevinski inženjer sa Filipina Dekster Bajlani, već nekoliko meseci je angažovan na trasi Moravskog koridora. U Kruševac je došao na početku izgradnje najmodernijeg auto-puta u našoj zemlji. Kompanija „Behtel”, u kojoj radi poslednjih pet godina, poverila mu je dužnost građevinskog nadzornika.

– Naš posao je u okviru radova na odvodnjavanju i regulaciji reka. Izgradićemo puteve, mostove, nasipe… Preusmerićemo tok Zapadne Morave prema odobrenom projektu – objašnjava inženjer Bajlani.

Čim je stigao u Kruševac, prvo pitanje mu je bilo koji je najbolji odbojkaški klub u gradu. Iz hotela u kome je odseo, uputili su ga na Napredak 037.

– Nemam previše vremena za odbojku, tako da ne planiram da igram profesionalno. Iskreno, fali mi i malo samopouzdanja, ali sam želeo da se okušam i pokažem svoj talenat. Odbojkaški klub Napredak 037 mi je dao šansu i lepo su me prihvatili. Vrlo su ljubazni prema meni – sa osmehom govori Dekster. Ističe da je veliki navijač odbojkaške reprezentacije Srbije i da bi voleo da uživo pogleda neku utakmicu nacionalnog tima.

Naravno, takvu priliku bi iskoristio da uzme autograme od naših najboljih odbojkaša i da se sa njima fotografiše, a da slike pošalje svojim saigračima na Filipinima, koji takođe veoma poštuju odbojkašku reprezentaciju Srbije. Takođe, velika mu je želja i da upozna Novaka Đokovića.

Za gostoprimstvo u Srbiji ima samo reči hvale, iako priznaje da to i nije baš očekivao kada je dolazio.

– Kao Azijati, često smo diskriminisani na osnovu boje kože, visine, pa čak i ličnog izgleda. Mislio sam da će tako biti i u Srbiji, što se pokazalo kao apsolutno pogrešno.

Ovde su ljudi dobri, ljubazni, brižni i gostoljubivi, zbog čega ću vaš narod ceniti i voleti do kraja života. I Kruševac je za mene zaista divno mesto za život, grad je čist, ne previše naseljen, atmosfera je opuštena – u dahu govori Dekster.

Kako ističe, ono što Kruševac čini posebnim su njegovi žitelji, koje doživljava ne samo kao prijatelje već i kao porodicu.

– Zahvalan sam i mojim saigračima i treneru Odbojkaškog kluba „Napredak”, koji mi veruju i podržavaju me u nameri da napredujem kao igrač. Moji srpski prijatelji znaju u pravom trenutku da me nasmeju, da me ohrabre kada mi je teško. Zbog svega toga, srpski narod će zauvek biti u mom srcu – obećava Filipinac Dekster Bajlani.

Izvor: Politika.rs

Link: http://www.politika.rs/sr/clanak/468285/Filipinac-gradi-Moravski-koridor-i-igra-odbojku

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply