FAM sklopio posao sa rusima, isporuka proizvoda je već počela

FAM i rusija

Fabrika maziva iz Kruševca počela je izvoz na rusko tržište, a put Rusije već je krenuo prvi šleper sa motornim i menjačkim uljima najsavremenije generacije.

FAM i rusija

 

 

Posao je vredan milion evra, a realizovaće se do kraja godine, prenosi Radio televizija Kruševac.

Generali direktor Fabrike maziva Vladica Petrović naglasio je da je početak izvoza na zahtevno rusko tržište veoma bitan i značajan za to preduzeće.

Ističući da je rusko tržište veoma zahtevno i da su pregovori oko ovog posla trajali mesecima, Petrović napominje da Rusi imaju najnoviji vozni park i da se moraju ispuniti svi strandardi kako bi ušli na njihovo tržište.

„Naša ulja su najsavremenija, imamo dozvole za proizvodnju od svetskih proizvođača motornih automobila kao što su Kamins, Volvo, Mercedes, ali i sve ostalo što mora da prati potrebnu dokumentaciju kako bi mogli da izvozimo na druga tržišta“, rekao je Petrović.

FAM 30 odsto svoje proizvodnje izvozi, a prema rečima generalnog direktora, nedavno su, pored desetak zemalja u koje standardno izvoze, osvojili još jedno tržište – albansko.

PROČITAJ JOŠ:  Osuđeni političar Milutin Jeličić Jutka je danas trebao da bude u zatvoru, ali se žalio i zahtevao da izdržavanje kazne odloži

Ipak, dodaje, da je za tu fabriku najbitiji posao osvajanje ruskog tržista.

„Ovo je dokaz da je Vlada Srbije donela pravednu odluku kada je FAM svrstala u grupu 17 zaštićenih preduzeća od privatizacije do maja 2016. godine“, zaključio je Petrović.

Uz napomenu da su ovladali tehnologijom proizvodnje sintetičkih i polusintetičkih ulja najsavremenije generacije, Petrović očekuje da će sa rastom proizvodnje i izvoza FAM zaposliti još radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply