Fam Farm otišao u stečaj a radnici na ulicu

Fam Farm Krusevac stecaj

Radnicima kruševačkog Fam Farma zvanično je prestao radni odsnos, jer je fabrika otišla u stečaj, rekao je predsednik sindikata „Nezavisnost“, Milomir Đurović.

Fam Farm Krusevac stecaj

 

Prema njegovim rečima, u preduzeću se i danas radi na zvaničnom odjavljivanju 28 zaposlenih, koji će se nakon prestanka radnog odnosa nalaziti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

 

Đurović dodaje da će u fabrici najverovatnije ostati jedino obezbeđenje i deo računovodstva.

Takođe, formirana je popisna komisija koju čine zaposleni i stečajni upravnik koja treba da obavi popis imovine, robe na zalihama, osnovna sredstva.

„Očekivali smo da će doći do stečaja imajući u vidu šta je vlasnik radio. Verujemo da je hteo da se oslobodi plaćanja otpremnine“, smatra Đurović i dodaje da će radnici kojima se duguje deset plata sada dobiti minimalce.

On je podsetio da je zahtev za stečaj podneo većinski vlasnik, rumunska kompanija Tender, koja je istovremeno i najveći poverilac jer je Fam Farmu davala pozajmice za platu.

„Imamo i saznanja da će vlasnik predati Privrednom sudu u Kraljevu zahtev za reorganizaciju firme, videćemo šta će biti“, napomenuo je on.

Predstavnici sindikata su ranije izjavili da su tokom prethodnih godina nadležne više puta obaveštavali o tome da većinski vlasnik nije nastavio proizvodnju lekova što je bila osnovna delatnost preduzeća, te su zbog toga kontaktirali i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ovo preduzeće privatizovano je 2006. godine i tada je imalo oko 40 radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply