FALSIFIKATOR: Žarko Anđelković, kruševački gradski većnik i bivši fudbalski sudija, pokušao falsifikovanjem da ubrza napredovanje sina (IZMENJENO)

Žarko Anđelković falsifikovanje

Posmatrač suđenja Super lige Žarko Anđelković bavio se zloupotrebama – UMEŠAN U KRIVIČNO DELO: Bivši fudbalski sudija Žarko Anđelković iz Kruševca, visoki funkcioner Jedinstvene Srbije u Kruševcu, gradski većnik Grada Kruševca i funkcioner Fudbalskog saveza Srbije falsifikovao dokumentaciju za svog sina, pa tako falsifikovana dokumenta potpisao i poslao kao zvanična dokumenta. Fudbalski savez Srbije slučaj zaključao u fijoku, Opštinski sud u Kruševcu krivično goni Žarka Anđelkovića!

Žarko Anđelković falsifikovanje

 

Posmatrač suđenja Superlige Žarko Anđelković zloupotrebama pokušao da ubrza napredovanje svog sina Đ. A. (16).

Bivši fudbalski sudija iz Kruševca i posmatrač suđenja na utakmicama Superlige Žarko Anđelković, gradski većnik i funkcioner Jedinstvene Srbije, umešan je u krivično delo falsifikovanja i zloupotrebe službenog položaja kako bi svom sinu, maloletnom Ð. A. (16) omogućio napredovanje u sudijskoj karijeri.

Talentovani dečak podneo je zahtev za polaganje ispita za sudiju druge kategorije 1. decembra 2014. godine iako po Pravilniku, tada, sa navršenih 15 godina, nije mogao da polaže ni za treću, nižu kategoriju. Međutim, to nije bila jedina manjkavost u njegovoj prijavi.

Njegovo rešenje o stečenoj trećoj kategoriji, koje bi, po pravilima, morala da izda opštinska ili gradska sudijska organizacija, overeno je pečatom Strukovne organizacije Rasinskog okruga i potpisom predsednika, odnosno njegovog oca Žarka Anđelkovića.

Vrhunac u ovoj raboti dostignut je predavanjem zapisnika s mečeva jer je Đ. A., kao i svaki kandidat, morao da dostavi dokaz o svojoj arbitraži na desetak utakmica kako bi stekao uslov za polaganje ispita. Uvidom u zvaničnu dokumentaciju utvrđeno je da je većina zapisnika falsifikovana. Tako je, na primer, meč Pepeljevac – Jastrebac odigran 5. juna 2014. godine završen rezultatom 3:2 uz suđenje Ljubiše Jakovljevića iz Kruševca, dok u falsifikovanom zapisniku piše da je isti meč odigran 4. juna, da je završen rezultatom 1:3 i da je sudio Đ. A.

 

Tužilaštvo dobilo materijal – TEŠKO KRIVIČNO DELO

Bivši delegat na fudbalskim mečevima Rasinskog okruga Gradimir Nikolić podneo je krivičnu prijavu protiv Žarka Anđelkovića i Srbimira Anđelkovića, koji je potpisao falsifikovane zapisnike.
– Bio sam kod tužioca i saopštio mu da toj grupi ljudi ovakve radnje nisu strane. Žarko Anđelković se hvali da ima političku zaštitu, ali ovo je teško krivično delo od kojeg ne može da ga spase poznanstvo s uticajnim ljudima – rekao je Gradimir Nikolić.

 

I maloletni sin Žarka Anđelkovića Đ.A. ima krivičnu prijavu – gradski tabadžija

Pred Opštinskim sudom u Kruševcu se vodi krivični postupak protiv sina Žarka Anđelkovića, maloletnog Đ.A. za koga je otac falsifikovao dokumentaciju da bi napredovao u suđenju, a zbog prebijanja rukometnih sudija na platou ispred kruševačke hale sportova. Takođe, prošle godine Đ.A. je prebio vaterpolistu kruševačkog vaterpolo kluba, a nesrećni dečko je zadobio teške telesne povrede pa je morao da ide na više težih operacija. A javili su nam se i čitaoci koji kažu da se problematično ponašanje Đ.A. može videti svakog vikenda unutar i ispred kruševačkih kafića.

 

Izbori u Fudbalskom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Rasinskog okruga, regulano ili ne?!

Ovih dana se u Fudbaskom savezu Rasinskog okruga održavaju izbori za novo rukovodstvo, a kao jedini kandidat na izborima učestvuje i Žarko Anđelković, iako se protiv njega vodi postupak pred dve institucije, pred organima Fudbalskog saveza Srbije gde je zbog zloupotreba i suspendovan i pod okriljem Opštinskog suda u Kruševcu. Hoće li suspendovano lice, sklono kriminalu, učestvovati i dalje u radu Fudbalskog saveza Srbije i nižih fudbalskih saveza ostaje da se vidi. Svi pravilnici su jasni, da se neko ko se bavio kriminalom ne može birati u organe Fudbalskog saveza, niti ko je pod suspenzijom da se može uključiti u izbore.

Žarko Anđelković je dobio ulogu od Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije da bude predsednik svih komisija na celom regionu južno od Beograda, što znači da u nelegalnim radnjama učestvuju i Fudbalski savez Srbije i podređeni im savezi (hvala čitaocima sajta za ovu informaciju, a pozivamo Vas da nam prosledite još informacija ukoliko posedujete, tajnost će biti zagarantovana).

 

Da podsetimo, Žarko Anđelković za sobom ima puno kriminalnih aktivnosti i afera o kojima smo pisali, a koje su i dan danas ostale nerazašenjene zbog političkog i svakog drugog uticaja koji ima u Kruševcu. Ovo su neke od afera:

Zida li gradski većnik Žarko Anđelković nelegalno-bez građevinske dozvole ćevabdžinicu na mestu bivšeg kafea „Ring“?

Pismo čitalaca – prevaranti vladaju u Kruševcu – JS gradski većnik

Pismo čitalaca – prevaranti vladaju u Kruševcu – JS gradski većnik – NASTAVAK

ZLOUPOTREBA – Gola istina o funkcionerima Jedinstvene Srbije u Kruševcu – TREĆI NASTAVAK

Članak objavljen u Sportskom Žurnalu:

 

Interesantno je da je nadimak Žarko Anđelković dobio po životinji Magarac – Žare Magare. Zašto je dobio taj nadimak, prepustićemo vama da razmislite. Stari stadion iznad bazena, ili bolje rečeno utrina koja je ličila na stadion, je nosio naziv „Magareće livade„, po ovom većniku koji je pola decenije unazad obećavao da će izgraditi stadion na tom mestu. Na kraju je zahvaljujući angažovanju tadašnjeg gradonačelnika Bratislava Gašića ta utrina postala velelepan stadion. Više o Magarećim livadama i kako su nekada izgledali ovi tereni možete pročitati ovde:

Mičetov stadion kod bazena svečano otvoren za sportiste (FOTOGRAFIJE)

 

Krivična prijava protiv Žarka Anđelkovića zbog falsifikovanja zapisinka i potpisivanja tako falsifikovanih zapisnika za svog sina:

 

 

 

Imate li komentara o ovome?

 

Tekst je objavljen na sajtu Kurira a dopunjen je komentarima čitalaca našeg sajta i FB stranice: http://www.kurir.rs/sport/fudbal/umesan-u-krivicno-delo-bivsi-fudbalski-sudija-falsifikovao-za-svog-sina-clanak-2028309

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply