Fabrika ulja Kruševac otišla na doboš – prodaje se sva pokretna imovina uljare!

Traži se kupac za mašine, opremu i vozila Fabrike ulja Kruševac – Ponuđene prese za ulje, ekstraktori, elevatori… Stečajni upravnik Fabrike ulja Kruševac a.d. u stečaju oglasio je prodaju pokretne imovine metodom javnog nadmetanja.

Na prodaju je pokretna imovina (mašine i oprema) razvrstana u nekoliko celina: pogon ekstrakcije (ekstraktor sa pogonskim uređajem, destilator…), pogon rafinacije i punionice (automatski uređaj za punjenje flaša, rezervoari, filter prese…), pogon presaone (presa za uljano seme, presa za ulje…), silos i radionica (transporteri sa elevatorima, sušara suncokretove sačme itd) i kotlarnica. Takođe, na prodaju je i više vozila različitog tipa (putnička vozila, vatrogasno vozilo, prikolica, traktor…)

Javno nadmetanje biće održano 18. maja 2017. godine u 11 časova u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – Centar za stečaj u Beogradu. Više informacija o prodaji pogledajte OVDE.

Fabrika ulja jedno je od kruševačkih preduzeća koje je nakon neuspšene privatizacije i restrukturiranja otišlo u stečaj, pošto je prestala zaštita države od poverilaca.

Početkom 2017. godine je, kada je najavljena skora prodaja pokretne imovine Fabrike ulja Kruševac, objavljeno da je neizvesno kada će njene nekretnine ići na doboš. Kako su naveli iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, to zavisi od procene i saglasnosti Agencije za restituciju.

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Izvor: eKapija.com

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply