Četiri ubistva za 15 dana

ubistvo-dvoriste-sneg-policijska-traka-1328585176-72357

Najnovije brutalno ubistvo koje se desilo u Kruševcu, četvrto je po redu u proteklih 15 dana.

ubistvo-dvoriste-sneg-policijska-traka-1328585176-72357

Svi domaći mediji, proteklih dana, preplavljeni su pričama iz našeg kraja, nažalost samo u crnim hronikama. Posle četvrtog ubistva, u samo dve nedelje, pitamo se: Da li su kruševljani bezbedni? Dvojica osumnjičenih su privedena, a za nepoznatim izvršiocem ubistva, M. J. (68) u ulici Stevana Sinđelića, koje se desilo 28. decembra 2012. godine, još se traga.

Prema današnjem saopštenju Policijske uprave Kruševac, u ulici Ratka Šakotića, pronađeno je beživotno telo G.M. (41) iz Kruševca. Pritvoreni I.V. (35) ga je staklenom flašom nekoliko puta udario u glavu. Telo je pronađeno sa povredom glave i tragovima nasilja.

Efikasnim radom, policijski službenici su pronašli osumnjičenog i odredili zadržavanje I.V. (35) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

“Osumnjičeni je u svom stanu, staklenom flašom nekoliko puta udario u glavu G.M. nanevši mu povrede od kojih je preminuo“, navodi se u saopštenju.

Uviđaj lica mesta izvršili su istražni sudija Višeg suda, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i policijskih službenika Policijske uprave Kruševac. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Kruševcu.

Najviše medijske pažnje svakako je privuklo ubistvo Danijele Milićević (42) i njene šestogodišnje ćerke M. M. Osumnjičeni za ubistvo RADOSLAV Marinković (67), priznao da je pucao u žrtve na saslušanju koje je pred istražnim sudijom Gordanom Petrović trajalo u Višem sudu oko dva i po sata. Njemu je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

U novinama smo čitali svakojake naslove i novinarska razrešenja slučaja. Dnevni list Kurir prednjači sa svojim naslovima: „UŽAS: Ubio ljubavnicu i njenu ćerkicu!“, zatim „MONSTRUM: Ubica deteta nije se pokajao!“, „Užas u Kruševcu“. Drugi su malo blaži, pa kazuju, opet nezvanično, kako je Marinković pucao na nesrećnu samohranu majku i njeno dete oko 18.30, a potom se uputio u potragu za telefonom ne bi li se prijavio policiji. Čim su primili poziv, prva ekipa Hitne pomoći je stigla na mesto zločina, da bi Marinković, kada je spazio sanitet, počeo da ga “usmerava” rukom ka mestu zločina! Policija ga je ubrzo i uhapsila, našla oružje, dok su se lekari uzalud borili za žrtve, koje su već bile na izdisaju.

Kurir, opet pak navodi, da je krivo „Ukleto mesto“, jer je ispred zgrade u Ulici Gavrila Principa 16, kako pričaju komšije, već se dogodilo jedno ubistvo letos. Tada su se, kako kažu, dvojica pripitih muškaraca koji su izašli iz restorana „Idu dani“ potukla, a jedan od njih je preminuo pošto ga je drugi udario ključem. Ispred istog restorana 2006. godine ubijen je jedan mladić.

O motivima ubistava se još samo nagađa, a najčešće se spominju novac i emotivni odnosi. Ali posle prvog saslušanja postojii „sasvim drugačija“ verzija:

Priznao je izvršenje krivičnog dela, najverovatnije da je ubistvo deteta izvršeno na mah, ali to će istraga da utvrdi – navodi za “Novosti” poznati kruševački advokat Rade Vujčić, koji brani Marinkovića po službenoj dužnosti. Prema njegovim rečima, tek sledi saslušanje i drugih svedoka, rekonstrukcija događaja, ali i neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Marinkovića.

Da li je srpski šampion u kozarstvu, starosedelac Dedine, osumnjičen da je 9. januara oko 18.30 iz pištolja sa ukupno dva hica presudio nesrećnoj ženi i ćerki bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, pokazaće istraga, kao i tačne motive koji su, prema Vujčićevim rečima “sasvim drugačiji”. Ukoliko ostane ovakva kvalifikacija dela, Marinkoviću preti i kazna zatvora u trajanju od 35 do 40 godina.

Najmanje medijski propraćeno bilo je saopštenje Policijske uprave Kruševac od 28. decembra 2012. godine u kome se navodi da je u Kruševcu pronađeno beživotno telo M. J. (68). Telo je, prema navodima iz policije, pronađeno u ulici Stevana Sinđelića, a obdukcijom je utvrđeno da je M. J. podlegla povredama koje joj je, upotrebom fizičke snage, naneo nepoznati izvršilac.

U saopštenju se dodaje da Policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolonosti ovog događaja i intenzivno rade na otkrivanju izvršioca krivičnog dela ubistvo.

Ovaj slučaj, iako se radi o još jednom brutalnom ubistvu, je manje poznat javnosti, jer je ostao u senci novogodišnjeg raspoloženja.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply