Episkop kruševački David pobedio korona virus, jedan je od 148 uspešno izlečenih pacijenata iz Rasinskog okruga

Episkop kruševački David pobedio koronu, pa uputio snažnu poruku vernicima – Jedan je od 148 uspešno izlečenih pacijenata iz Rasinskog okruga

Foto: Wikipedia/Micki

Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački David oglasio se saopštenjem na zvaničnom sajtu Eparhije Kruševačke prvi put nakon povratka sa lečenja iz KBC Zemun. Vladika je jedan od 148 uspešno izlečenih pacijenata iz Rasinskog okruga.

– Blagodareći našoj iskrenoj braći u Hristu mi smo se rado i slobodno podvrgli testu na virus Kovid-19. Prvi test je pokazao pozitivan nalaz (subota 25. aprila 2020). Zato smo sanitetskim vozilom prebačeni iz Kruševca u Zemun (KBC). Drugo i treće naše testiranje (28. i 30. aprila) doneli su negativan nalaz. U četvrtak 30. aprila, naš „prinudni odmor“ (humoristična dosetka jednog od naših lekara) praktično i terapeutski bio je završen, i mi smo 1. maja otpušteni iz KBC Zemun i vraćeni u Kruševac – navodi se u saopštenju koji potpisuje Episkop kruševački David (Perović).

Ovom prilikom, dodaje vladika, iskazuje se neizmerna blagodarnost „našim Preosvećenim ocima i svima Nadležnim ekselencijama i pregaocima koji su osmislili naše zdravstveno ukrepljenje, našim junačnim i vrlim lekarima, medicinskom osoblju i podvižnicima narodnog zdravlja, i opet zahvalnost za njihova bdenja nad svima nama u periodu pandemije“.

Iste reči upućene su i “Episkopu remezijanskom Gospodinu Stefanu, Vikaru Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Gospodina Gospodina Irineja, koji je ovlastio sveštenika, oca Nenada da posluži našim potrebama u bolničkim uslovima“, kao i “Svoj svojoj braći, sestrama i prijateljima u Hristu koji su ispoljili ljubav, saosećanje i milost prema nama“ i “onom malenom, ali značajnom delu medijskih glasila koji je pokazao pažljivost u izveštavanju o našoj peripetiji“.

U saopštenju se najavljuje i tužba

– Što se tiče manipulacija našim starim fotografijama i neautorizovanom besedom, izgovorenom u trenutku dok se još raspravljalo o opšteobavezujućoj strategiji u odbrani od Kovida 19: kada ta strategija još nije bila nedvosmisleno fiksirana, izgleda da će samo naša tužba i poziv na sud moći da prekršitelje tuđih autorskih prava zauzda, i da ih dovede k poznaniju prava! Davidovski još rečeno: „Noge njihove svagda trče na bezakonje, da proliju krv“ – stoji u saopštenju.

– Takozvano slobodno istraživačko novinarstvo zar je danas svedeno samo na slobodnu otimačinu i uzurpaciju tuđih dobara?! Zaista živimo u vremenu mentalne zaraženosti polulažima i poluistinama koje su najbolji materijal za podlaganje lomača? -navedeno je u saopštenju.

– Nikome nećemo dozvoliti da nam pogani našu dobru savest, kao ni da nam i u novom pokušaju zagorča, ili ukrade prazničnu radost, ovaj put pashalnu(?!).

Spremni za nove pastirske podvige

– Poštujući kao i dosad sve propisane mere bezbednosti, svoje i svih drugih oko nas, i još se držeći saveta naših čovekoljubivih lekara: kako da se tokom nekoliko narednih dana po našem povratku sa „prinudnog odmora“ što bolje ukrepimo za predstojeće nam pastirske podvige, mi izjavljujemo:

Opet ćemo i opet mi obletati oko Svete Trpeze kao prorok David oko Kovčega Zaveta, opet ćemo se radovati dobrovoljnom dolasku naše verne duhovne dečice u hramove i njihovom molitvenom prisustvu, i naravno, opet ćemo ih pozivati da sa verom, nadom i ljubavlju prilaze Čaši večnoga Života! Radi sjedinjenja sa Presvetim Telom i sa Prečasnom Krvlju Živoga Gospoda našega Isusa Hrista, Iscelitelja i Lekara duša i tela naših! Amin! – saopštio je.

(Telegraf.rs)

Link: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3185531-episkop-krusevacki-david-pobedio-koronu-pa-uputio-snaznu-poruku-vernicima

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply