Episkop David Perović predložen za Vidovdansku nagradu 2017. godine

Bratislav Gašić, patrijarh Irinej i vladika kruševački David Perović

NAJVIŠE PRIZNANJE GRADA KRUŠEVCA Vladika David predložen za Vidovdansku nagradu – Episkop Eparhije kruševačke David Perović predložen je za najviše priznanje Grada Kruševca, Vidovdansku nagradu 2017. godine.

Bratislav Gašić, patrijarh Irinej i vladika kruševački David Perović

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Bratislav Gašić, patrijarh Irinej i vladika kruševački David Perović

Vladika David je za Vidovdansku nagradu, kako se navodi u obrazloženju Komisije za dodelu priznanja, predložen zbog „izuzetnog doprinosa razvoju, negovanju i očuvanju srpske duhovnosti“.

Najviše priznanje koje dodeljuje Grad Kruševac već je dobio jedan crkveni velikodostojnik, patrijarh Irinej 2011. godine.

Vidovdansku nagradu je 2013. godine dobio Aleksandar Vučić, kao potpredsednik Vlade Srbije, godinu dana kasnije Bratislav Gašić, tada ministar odbrane, a prošle godine književnica Ljiljana Habjanović-Đurović.

Kandidati za Vidovdanske plakete su “Henkel Srbija” DOO Kruševac za doprinos privrednom razvoju grada i humanitarne aktivnosti, “Trajal korporacija” za rezultate ostvarene u proizvodnji i učešće u realizaciji kulturnih i humanitarnih manifestacija, književnik Ljubiša Bata Đidić za bogato književno stvaralaštvo i afirmaciju Kruševca u oblasti kulture, šahovski velemajstor Dušan Rajković i posthumno Vladica Petrović, nedavno preminuli direktor Fabrike maziva, za unapređenje proizvodnje, povećanje izvoza i učešće u realizaciji projekata od interesa za grad.

Odluka o dobitnicima Vidovdanskih priznanja je doneta juče na sednici lokalne skupštine. Priznanja će biti uručena na Vidovdan, Dan Grada Kruševca.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply