Epilog monstruoznog zločina: Ubicu majke iz Pepeljevca šalju na lečenje

Epilog monstruoznog zločina, od 13. februara, u selu Pepeljevac kod Kruševca. Tužilaštvo: Bojan (37) usmrtio Borku Jakovljević (56) u stanju neuračunljivosti. Najavio lekarima da će presuditi majci

 Žrtva: Borka Jakovljević / Svirepo: Bojan Jakovljević

Žrtva: Borka Jakovljević / Svirepo: Bojan Jakovljević

BOJAN Jakovljević (37) ubio je 13. februara majku Borku (56) u stanju neuračunljivosti, pokazala je istraga Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, saznaju „Novosti“. Surovo ubistvo dogodilo se usred bela dana u dvorištu porodične kuće u selu Pepeljevac, gde je žrtva živela sa ubicom pod istim krovom.

– Višem sudu u Kruševcu, od strane zamenika Višeg javnog tužilaštva, protiv Bojana Jakovljevića podnet je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, s obzirom na to da je krivično delo učinjeno u stanju neuračunljivosti – potvrđuje za „Novosti“ javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Da Borkin sin ima psihijatrijskih problema bilo je odavno poznato svima u selu, budući da se dugo lečio. Navodno je i pre kobnog dana bio priveden zbog nasilja u porodici, posle čega je zbrinut u bolnici. Prema priči meštana, prilikom otpuštanja iz zdravstvene ustanove najavio je da će da presudi majci, a prilikom hapšenja posle ubistva, podsetio je na ono što je rekao prilikom otpuštanja.

– Dešavalo se da skoči sa terase jer je slučajno zaključan, nekada mu je bilo bolje, nekada gore, ali poslednjih meseci njegovo stanje nije bilo dobro – ispričali su, za „Novosti“, komšije Jakovljevićevih. – Svađali su se često, najviše oko toga kako Bojan troši novac. A para su imali jer joj je bivši muž radio u Švajcarskoj, a pokojna Borkina majka u Austriji.

Borka Jakovljević bila je razvedena, a mlađi sin Danijel (35) živeo je takođe u Pepeljevcu, ali sa ocem Draganom. Svojevremeno su iznajmljivali prostor za diskoteku, držali su i kafanu, a Bojan je uzalud pokušavao da pokrene posao sa perionicom.

– U kući u kojoj su živeli Borka i Bojan nije bilo mira. Sećam se da nam je Borka pre nekoliko godina lupala na vrata, tražila je pomoć, tad ju Bojan udario pesnicom – prisećao se, govoreći za „Novosti“, posle tragedije, komšija Milovan Maksimović.

 

KAPIJA BILA ZAKLjUČANA

PRETPOSTAVLjA se da je zaključana kapija sprečila Borku da pobegne od sečiva koje je Bojan imao u rukama. Pomahnitali sin je majku sustigao, vukao za kosu i ubadao nožem po telu. Potom je nakratko lutao po selu, a onda se vratio u kuću gde ga je i našla policija.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply