Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu najgora od početka pandemije, čak 80 zaraženo za jedan dan, medicinski radnici na Infektivnom odeljenju ulažu poslednje atome snage da pacijente održe u životu, odeljenje puno sa teškim Covid 19 bolesnicima!

KORONA OBORILA SVE DOSADAŠNJE REKORDE: U Rasinskom okrugu do sada najteža epidemiološka situacija!

Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je sada najteža od početka epidemije i po broju obolelih oboreni su svi dosadašnji rekordi. Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca evidentirano je novih 80 bolesnika od virusa Kovid 19, a samo iz Kruševca je 37.

Svakako, najteža je situacija u Aleksandrovcu po broju inficiranih u odniosu na broj stanovnika u opštini. Jedna značajna fabrika u Župi je bila žarište epidemije, koje ne može da se smiri već mesec dana.

U Aleksandrovcu je registrovano 29 novih bolesnika, u Ćićevcu 6, a po četiri su iz Trstenika i Brusa. U Rasinskom okrugu je od početka epidemije do sada zabeleženo 2.640 inficiranih lica od virusa Kovid 19, a najveći broj bolesnika je iz Kruševca – 1.378 i Aleksandrovca – 584. Trstenik zauzima treće mesto sa 351 osobom pozitivnom na korona virus, Brus 140, Varvarin ima 98 i Ćićevac 89.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice smešteno je 77 bolesnika sa teškom kliničkom slikom a puno pacijenata je na respiratorima, umrlo je 63, do sada je izlečeno 1.663 lica, a uzorkovano je 16.445 briseva od pojedinaca. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 7.174 lica u celom Rasinskom okrugu.

Korona virus je ušao i u osnovne i srednje škole i predškolske ustanove, pa je do sada zaraženo 40 učenika i 12 nastavnika. Grad Kruševac i sve opštine u Rasinskom okrugu utvrdile su oštre sanitarne i druge mere, u skladu sa stavovima Kriznog štaba i Vlade Srbije, što se posebno odnosi na Kruševac i na opštine Aleksandrovac i Trstenik koje su ponovo uvele vanrednu situaciju, a koja se uskoro može očekivati i u drugim sredinama ako se nastave negativni trendovi.

Foto Kurir/Ž.M.

Izvor: Kurir.rs

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3569345/korona-oborila-sve-dosadasnje-rekorde-u-rasinskom-okrugu-do-sada-najteza-epidemioloska-situacija

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply