Epidemiološka situacija u Kruševcu je zabrinjavajuća, donešene odluke o svakodnevnom pranju ulica dezinfekcionim sredstvom, pojačavaju se kontrole u javnom prevozu i na javnim mestima i naložena je pojačana kontrola poštovanja protivepidemijskih mera

ALARMANTNA SITUACIJA – HITNO ZASEDANJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Evo koje mere će se od sada sprovoditi u Kruševcu

Epidemiološka situacija u Kruševcu postala je alarmantna. Da bi se predupredila dalje pogoršanje, danas je Gradski štab za vanredne situacije imao hitno zasedanje, kojem je predsedavala Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Na 24. telefonskoj vanrednoj sednici gradski Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca.

Naloženo je da JKP „Kruševac“ uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima.

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac. U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor održanoj 23. oktobar potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspeksijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga.

Obavezana su sva javna preduzeća, ustanove I druge organizacije da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa COVID-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mestima.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3561577/hitno-zasedanje-staba-za-vanredne-situacije-evo-koje-mere-ce-se-od-sada-sprovoditi-u-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply